Jumat, 28 Februari 2014

Bertudung Tapi Pakai Kebaya Ketat

 Sumber gambar : facebook

Ada sesetengah golongan wanita yang suka menempah dan memakai baju kurung atau kebaya mengikut bentuk saiz badan. Kalau longgar katanya tak selesa la. Nak yang betul-betul 'just nice'. Bila berjalan dan duduk boleh nampak bentuk betis, peha, punggung, dada, coli dan seluar dalam akibat terlalu sendat. Dah macam trend pulak pakai long dress muslimah "telanjang" atau kebaya ketat. Kadang-kadang masa hari raya, trend macam ni yang jadi pilihan. Bertudung dah cantik, tapi baju pulak yang ketat.

Bukan nak masuk campur dalam hal berpakaian. Itu mungkin hak anda. Tapi saya jugak ada hak nak bagi nasihat sesama saudara islam. Nak dengar atau tidak, terpulanglah. Simpan yang sepatutnya untuk suami sahaja. Pelihara maruah, elak maksiat, jauhkan dari dosa. Nasihat kepada semua termasuklah kepada SI DIA INI.
 

Kerana Blogger


Kepada semua blogger, pernah tak anda terfikir,

Kita tak pernah berjumpa dan bersua muka,
tapi perkenalan tu rasa macam di alam nyata,
kadang-kadang ada orang kata, 
sahabat maya ni tak boleh percaya,
banyak hipokrit dan autanya,
baik jangan layan, buang masa sahaja.

Selama aku kenal dengan korang semua,
apa yang kita luahkan di alam maya,
sebenarnya perkara yang kita tak mampu ucapkan di dunia nyata,
bersyukur sebab dapat kenal awak, kau, kamu dan dia,
semoga persahabatan ini kekal sampai bila-bila,
harap-harap satu hari nanti dapat tengok wajah korang di depan mata,
insha allah, moga Allah kabulkan doa saya.

P/S : Terima kasih kepada semua follower blog ini, yang sudi bagi kata-kata semangat, yang selalu melawat blog ni, yang jadi silent readers. You are awesome :)

Selasa, 25 Februari 2014

Mudah Je Nak Mengayat Perempuan


Man (bukan nama sebenar) adalah seorang pekerja swasta yang kerja dia mengadap laptop tiap-tiap hari. Masuk je office, terus bukak laptop layan facebook. Bila bos lalu, buat-buat sibuk taip kertas kerja. Sedang dia asyik dengan facebook, tiba-tiba dia nampak seorang gadis cantik. Sekali tengok muka dah nak iras Neelofa, memang cantik la. Terus dia request add gadis tu.

Dipendekkan cerita, Man pun cuba mainkan peranan dia sebagai lelaki kaki ayat. Bila dah request tu approve, mula la dia menyusun ayat nak berbual dengan gadis tu.
 

Man   : Hai awak..thanks sebab approve saya.
Gadis: Ok.......
Man   : Saya nak bagitahu ni yang saya ada download gambar awak.
Gadis : Nak buat apa dengan gambar saya?
Man    : Saje je nak tunjuk bukti kat kawan-kawan yang bidadari itu wujud.. :)

Gadis : Mana ada, saya biasa je la..hehe..pastu bla bla bla.......*hati dah berbunga-bunga*


Lelaki : Awak, boleh pinjam gunting tak?
Gadis : Nak buat apa dengan gunting saya?
Lelaki :Saya nak gunting hati saya dan lekatkan dekat hati awak.
Gadis : *dalam hati* auwwww...meowwwww..so sweet :)

Pada gadis-gadis, sila jangan 'terbang' bila kena ayat macam ini :)


Senin, 24 Februari 2014

Kisah Seorang Cikgu Dengan Pelajar Nakal



Kat sekolah aku ada seorang cikgu yang mengajar bahasa inggeris. Nak kata garang takde la sangat, baik jugak la. Kadang-kadang tu pelajar bising kat belakang dia boleh senyum lagi. Tak ada perasaan ke cikgu ni? Macam mana la boleh tahan dengan sifat pelajar-pelajar nakal. Baik betul layan kerenah diorang.

Suatu hari, ada seorang pelajar yang tak tahan dengan perangai pelajar yang suka buat bising masa pembelajaran bertanya kepada cikgu bahasa inggeris ini, 

"Sir, tak geram ke dengan student yang buat bising? sir ni lembut sangat la."
"Kalau diorang nak belajar,belajar.Tak nak belajar nak buat camna" jawab cikgu itu sambil senyum je..

Nak jadi cikgu mesti kena banyak sabar.
Cikgu bahasa inggeris kat atas tu aku la..hehe
Bukan tak nak garang, garang tu ada jugak la..cuma bertempat. Nak ajar budak-budak yang nakal kena guna pendekatan lain sikit berbanding pelajar biasa. Kadang-kadang tu budak nakal la yang buat kelas jadi happening and pening..haha. Dan dalam kelas, nama 2 jenis students je yang aku cepat ingat, student yang pandai dan student yang nakal. Siapa pernah jadi pelajar nakal angkat tangan!

Minggu, 23 Februari 2014

2 Taktik Perempuan Nak Tarik Perhatian Pasangan

SITUASI PERTAMA : BUAT-BUAT MERAJUK

Bila korang bosan, orang dicari mestilah pasangan korang kan? Sekali dia reply macam ni, frust tak..so, buatlah taktik merajuk macam ni ye untuk nak dapat perhatian..konpem jadi punye.

SITUASI KEDUA : BUAT-BUAT SILAP HANTAR MESEJ

Kalau taktik merajuk tak jadi jugak, buat la taktik kotor sikit macam ni "salah hantar mesej". Gerenti 100% bf korang nak tau siapa la si Nick tu..padahal korang reka je pun..hehehe. Sure bf korang jealous dan terus hilang mood nak tengok game bola. Misi nak dapat perhatian berjaya :)

P/S : Jangan buat selalu ye..mana la tahu kot-kot ada pasangan yang cemburu tahap maksimun..tak pasal-pasal makan diri..risiko tanggung sendiri.

Sabtu, 22 Februari 2014

Contohi Lah Bro Ini



Agak-agak korang berani tak buat macam bro ni buat? Terus nak masuk meminang tu. Ustaz Azhar Idrus pun pernah cakap, kalau berkenan atau suka kat seseorang, tanya tuan punya badan terus. Jangan disimpan. Ok, saya respect bro, mohon tunjuk ajar :)

Kamis, 20 Februari 2014

Laju Ke Guna 4G LTE Maxis Mobile Wifi Modem (MiFi) ?


Baru je 2 hari lepas pergi ke Maxis Centre, daftar untuk 4G LTE Maxis Mobile Wifi (MiFi). Selalunya hack wifi rumah jiran je..hehe. Sebelum ni aku hanya guna broadband celcom dan broadband maxis. Tapi susahlah bila nak bergerak dari satu tempat ke satu tempat kalau guna broadband. Takkan la nak bawak laptop pergi sana sini. Sekarang ni aku guna 2 tablet dan 1 laptop. Bukak Mobile Wifi modem, semua dapat internet.


LIPUTAN 4G LTE
Jangan risau kalau anda berada di luar liputan 4G LTE. Anda masih boleh gunakan liputan 3G. Check DISINI nak tahu liputan kat tempat anda.

KETAHANAN BATERI
Sekarang ni aku guna yang Casual Surfer. Bateri modem ni tahan lama, dalam 5 jam kalau guna tak henti-henti. Kalau setakat laptop/tablet anda dalam mode standby, bateri tu tahan dalam 280 jam. Pelan yang ditawarkan adalah seperti berikut :

 
Free off peak tu adalah antara jam 2 pagi sehingga 8 pagi. Waktu ni orang tengah lena tidur lagi. Jadi tak ramai orang guna internet. Nak download banyak-banyak pun tak ada masalah la. Bayaran permulaan adalah sebanyak RM 150. Bulanan pulak RM 68..bergantung pakej mana yang korang ambil. Semua pelan dikenakan kontrak 12 bulan. Info lanjut baca DISINI.

 

Selasa, 18 Februari 2014

Berhati-hati Dengan Pengumpul Koleksi Gambar Awek Melayu!


Hanya dengan taip keyword di google"awek atau awek melayu", hampir 2,590,000 results akan keluar. Dan kalau anda klik mana-mana page dalam search result tu, macam-macam gambar awek yang ada. Persoalannya salah siapa?

Kata Pemilik Gambar
"Bukan salah kami, orang tu yang curi dari fb kami."

Kata Pemilik Admin Page
"Bukan salah admin yang upload gambar ni, tapi salah awek tu sendiri la yang upload kat fb. Takkan la admin yang paksa awek-awek ni bagi gambar kan?"

Ya, saya tahu anda cantik, anda comel, anda lawa..tapi kena ingat, kecantikan dan kecomelan anda itu satu anugerah untuk tontonan pada yang berhak sahaja. Sanggupkah anda tengok gambar anda menjadi pencuci mata dan pemuas nafsu lelaki? Apatah lagi kalau gambar tersebut anda berpakaian ketat dan seksi. Selagi gambar tersebut 'dijamu' oleh kaum lelaki diluar sana selagi itulah bebanan dosa bertambah.

Kepada wanita-wanita yang ada facebook, delete gambar-gambar anda yang tidak menutup aurat kalau anda sayangkan maruah anda. Kepada lelaki yang ada girlfriend/isteri, kalau anda sayang pada awek/isteri anda, nasihatlah mereka supaya tidak meletakkan gambar yang yang boleh mengundang buaya darat. Aku bukan nak jaga tepi kain korang tapi disebabkan anda itu saudara sesama islam, so tak salahkan nak bagi nasihat. Terpulanglah pada diri masing-masing. Peace :) 

Minggu, 16 Februari 2014

Surat Untuk Bakal Isteriku



Surat ini saya tulis untuk awak. Ya, untuk awak yang tengah baca entri ini. Saya tak tahu siapa awak, di mana awak sekarang ni..cuma apa yang saya harapkan awak tenang membaca entri ini.

Sebelum kita bakal diijab kabulkan, ada beberapa soalan yang saya nak tanya.

Awak,sudah sedia ke awak untuk jadi isteri dan ibu kepada anak saya?
Bukan apa, orang kata tanggungjawab bila dah kahwin lain nak bandingkan masa bujang. Manalah tahu, kalau saya tegur nanti, awak cepat merajuk. Lepas tu tak nak masak, jenuh saya nak pujuk nanti. Tapi kalau awak dah bersedia, insha allah, rumah tangga kita bahagia.

Bercakap pasal anak, saya tak kisah dapat berapa pun. Lagi ramai lagi meriahkan, lebih-lebih lagi anak-anak comel macam awak :P Bab-bab nak mendidik anak tu awak jangan risau kalau mereka perangai degil dan nakal. Awak jangan lupa, saya kan cikgu. Bertahun-tahun berada di sekolah, saya dah masak dengan perangai budak-budak. Cuma apa yang saya nak bagitahu, walaupun awak dan saya sama-sama bekerja, tapi jangan lupa tanggungjawab untuk bersama mereka. Layan kerenah, dengar masalah diorang, pujuk bila diorang merajuk. Ala, macam awak dulu-dulu merajuk.
 
Untuk pengetahuan awak,saya sekarang ni cuba nak tambah lagi ilmu agama dalam diri. Mudah-mudahan dapat membantu saya untuk membimbing awak dan anak-anak. Biar mereka boleh membaca al-quran dengan fasih, boleh menjadi imam dalam solat. Insha allah, kita akan jadikan mereka hamba Allah yang soleh dan solehah. Doakan saya supaya sentiasa istiqamah dalam mendalami ilmu agama ini.

Setakat ini dulu lah surat saya untuk awak. Sama ada awak dah bersedia atau belum, terpulanglah pada awak. Jika awak belum bersedia, saya setia menanti di sini. Sekali lagi, jika awak yang terbaca surat ini, jangan lupa bagi clue sikit siapa awak. Agaknya mana awak ketika ini ye. Jaga diri, jaga hati, jaga iman.

Sekian.

P/S : Terasa macam poyo pulak publish entri ni..haha. Kali pertama guna “saya” tulis entri semata-mata untuk awak. Ya, awaklah : )

Rabu, 12 Februari 2014

Jom Sambut Valentine Day 14 Februari


Valentine Day. Apa tu? Tipulah kalau korang tak tahu. 14 Febuari setiap tahun, tarikh keramat yang di tunggu oleh remaja. Kalau tengok di pasar raya, macam-macam promosi coklat, bunga ros merah untuk sambutan Valentine Day ini.

APA YANG KITA TAHU TENTANG VALENTINE DAY?
- Keluar dating dengan awek/pakwe.
- Bagi hadiah, bunga, coklat kat pasangan.

APA YANG KITA TAK TAHU TENTANG VALENTINE DAY?
- Ramai remaja perempuan dan lelaki bakal kehilangan dara/teruna pada 14 Feb.
- Berapa ramai  mak bapak yang ambil peduli aktiviti-aktiviti anak-anak mereka pada hari tu.

HABIS TU TAK BOLEH SAMBUT LA?
Biasanya perkara yang dilarang itu yang paling best nak buat kan. Macam rokok, JAKIM dah keluarkan fatwa merokok itu haram tapi ramai jugak yang hisap. Yang beragama islam tak payah mengada-ngada nak sambut. JAKIM dah keluarkan fatwa yang Hari Valentine adalah haram disambut atau diraikan.
Pokok pangkalnya sambutan ini jelas bercanggah dengan aqidah dan syariat Islam. 


P/S : Sambut birthday tuan punya blog ni takpa, nanti dapat hadiah :)

Selasa, 11 Februari 2014

Sewa Papan Iklan Untuk Cari Calon Suami


Wanita yang dikenali sebagai Huang Lijuan mempunyai cara yang unik untuk mencari calon suami. Dia dikatakan dengan rela hati telah menyewa sebuah papan iklan besar bagi mencari calon yang sesuai untuknya. Biasalah, wanita yang sibuk dengan kerjaya susah nak dapat jodoh.

Katanya "I have a house, car and savings... looking for Mr Right and a happy 2014," says the caption. The paper quoted her as saying any potential partner "must be clean, positive, caring towards parents, responsible, although handsomeness is not a prerequisite"

Syarat nak jadi suaminya mudah je. Katanya lelaki tersebut mestilah seorang yang pembersih, positif, hormat dan sayang pada orang tua, bertanggungjawab dan handsome tu bukanlah syarat yang perlu ada. Agak-agak berani tak promote diri macam ni? Mana tahu ada yang berkenan nanti :)


Walaupun perempuan dah bagi lampu hijau, rasanya ramai jugak lelaki yang takut nak luahkan perasaan. Oh, sebab takut kena reject eh? Bagi aku, kalau dah terpaut hati tu, luahkan je pada orang yang minat tu. Soal dia reject atau terima letak tepi. Yang penting luahkan apa yang tersimpan dalam hati . Jangan main-main dengan perasaan..makin lama simpan makin parah.

Good luck kepada siapa-siapa yang nak meluah perasaan tu..fighting !!
 

Senin, 10 Februari 2014

Apa Kaitan Baju Ketat Neelofa Dengan Power Rangers & Goku?

Apa Kaitan Baju Ketat Neelofa Dengan Power Rangers & Goku?




Dato’ AC Mizal, Neelofa dan Nabil Ahmad telah diberikan kepercayaan untuk mengacarakan Anugerah Meletop 2014. Cuma penampilan aktres jelita, Neelofa paling menarik perhatian penonton apabila tampil dengan fesyen pelik. Cuba korang baca komen bro yang ada bertanda merah tu. Mungkin Neelofa dulu-dulu dia minat dengan Power Rangers dan anime Dragon Ball kot. Sebab tu dia cuba pakai macam tu. Fikir positif :) 

Steady bro kat atas tu. Aku pun membesar zaman Dragon Dall, Power Rangers, Ultraman, Sailormoon dan iklan Apollo. Tapi kan sekali tengok Neelofa pakai baju pink tu macam Power Ranger pink pun ada. Korang kena ingat, Power Rangers banyak luangkan masa nak selamatkan bumi dari raksasa jahat yang menyerang bumi. Adanya robot Power Rangers..kita tidak perlu lagi bantuan dari si Ultraman yang tak sampai 2 minit dah bunyi 'beep, beep' untuk melawan raksasa gergasi..respect Power Rangers :)

Sabtu, 08 Februari 2014

Khas Untuk Blogger : Cara Buat Duit Dengan Geniee Dan H12 Media

Sebelum ini ramai blogger yang bercerita tentang Geniee dan H12 Media.  Dah 2 tahun aku guna pengiklanan Nuffnang, tapi hasil tak setimpal pun. So, cuba beralih angin kepada Geniee dan H12 Media pulak. Nak tahu bagaimana cara nak buat duit dengan Geniee dan H12 Media, baca kat bawah.

CARA BUAT DUIT DENGAN GENIEE


1. Daftar blog anda disini : https://s.geniee.jp/ssp/v2/en/signup

2. Isikan semua maklumat yang diperlukan oleh pihak Geniee, kemudian dalam ruangan Notes (dalam kotak merah) masukkan kod 1945.

3. Klik confirm dan submit. Sekiranya blog anda melepasi segala syarat-syarat yang ditetapkan, satu email pemberitahuan bersama dengan kod iklan akan dihantar kepada anda menyatakan blog anda telah diapproved.

CARA BUAT DUIT DENGAN H12 MEDIA


1. Daftar blog anda disini : http://www.h12-media.com/pub/?ref=3471289

2. Bila selesai daftar, klik bahagian "Web Sites". Masukkan url blog anda seperti contoh di atas.

3.  Langkah 3 terpulang pada anda samada nak guna cara yang pertama atau kedua. Aku pilih cara yang pertama, sebab guna platform Blogspot. 

4. Copy kod meta di atas ke dalam blog anda, pastikan anda letakkan di ruangan meta blog anda, sama tempatnya di mana anda letakkan meta tag, meta keyword, dan sebagainya. 

5.  Klik pada kotak "I accept the rules of H12 Media about forbidden content types".

6. Klik Verify & Add to my account. Selesai. Anda hanya perlu menunggu email dari mereka yang menyatakan samada blog anda diterima atau tidak.

Semalam aku dah siap daftar..hari ni dah boleh masuk kod iklan. Selamat tinggal Nuffnang..selamat datang Geniee dan H12 Media :)

10 Manfaat Senyum Indah Kita



Berikut ini rangkuman tentang manfaat senyuman :

1. Senyum membuat Anda lebih menarik.

Orang yg banyak tersenyum memiliki daya tarik.
Orang yg suka tersenyum membuat perasaan orang disekitarnya nyaman dan senang.
Orang yg selalu merengut, cemberut, mengerutkan kening, dan menyeringai membuat orang-orang disekeliling tidak nyaman.
Dipastikan orang yg banyak tersenyum memiliki banyak teman.


2. Senyum mengubah perasaan

Jika Anda sedang sedih, cobalah tersenyum.
Senyuman akan membuat perasaan menjadi lebih baik.
Menurut penelitian, senyum bisa memperdayai tubuh sehingga perasaan berubah.

3. Senyum bisa menular
Ketikan seseorang tersenyum, ia akan membuat suasana menjadi lebih riang.
Orang disekitar Anda pasti akan ikut tersenyum dan merasa lebih bahagia

4. Senyum menghilangkan stres
Stres bisa terlihat di wajah.
Senyuman bisa menghilangkan mimik lelah, bosan, dan sedih.
Ketika anda stres,ambil waktu untuk tersenyum.
Senyuman akan mengurangi stres dan membuat pikiran lebih jernih.

5. Senyum meningkatkan imunitas.
Senyum membuat sistem imun bekerja lebih baik.
Fungsi imun tubuh bekerja maksimal saat seseorang merasa rileks.
Menurut penelitian, flu dan batuk bisa hilang dengan senyum.

6. Senyum menurunkan tekanan darah

Tidak percaya? Coba Anda mencatat tekanan darah saat anda tidak tersenyum dan catat lagi tekanan darah saat anda tersenyum saat diperiksa.
Tekanan darah saat Anda tersenyum pasti lebih rendah.

7. Senyum melepas endorphin, pemati rasa alamiah, dan serotonin

Senyum ibarat obat alami.
Senyum bisa menghasilkan endorphin,pemati rasa alamiah, dan serotonin.
Ketiganya adalah hormon yg bisa mengendalikan rasa sakit.

8. Senyum membuat awet muda
Senyuman menggerakkan banyak otot .
Akibatnya otot wajah terlatih sehingga anda tidak perlu melakukan face lift.
Dijamin dengan banyak tersenyum Anda akan terlihat lebih awet muda.

9. Senyum membuat Anda kelihatan sukses.
Orang yg tersenyum terlihat lebih percaya diri,terkenal, dan bisa diandalkan.
Pasang senyum saat rapat atau bertemu dengan klien.
Pasti kolega Anda akan melihat Anda lebih baik.

10. Senyum membuat orang berpikir positif.
Coba lakukan ini : pikirkan hal buruk sambil tersenyum. Pasti susah.
Penyebabnya, ketika Anda tersenyum,tubuh mengirim sinyal "hidup adalah baik".
Sehingga saat tersenyum, tubuh menerimanya sebagai anugerah.

Kamis, 06 Februari 2014

9 Tanda Hubungan Korang Tak Panjang


Percaya tak anda-tanda hubungan korang tak panjang macam kat bawah ni? Walaupun tak berapa nak tepat, tapi rasanya macam ada jugak betul ni. Sila baca ye.

                                                 9 Tanda Hubungan Korang Tak Panjang                                 

1. SMS pendek-pendek..bila reply dia jawab 'K'.
2. SMS yang menyakitkan hati dan selalu cari gaduh.
3. Selalu bagi alasan sibuk dengan assignment/ kerja.
4. Tak ambil berat pasal korang.
5. Jarang hantar mesej dan telefon..hantar pun seminggu sekali.
6. Selalu bagi alasan bila lewat reply mesej..padahal tengah mesej dengan orang lain.
7. Perangai berubah tak macam masa kenal dulu.
8. Bila jumpa tak bagi tengok handphone.
9. Block nombor handphone korang sebab tak nak diganggu.

Kau yang dulu bukanlah yang sekarang..hehe. Bila ada tanda-tanda macam ni bersiap sedialah ye. Nak percaya atau tak terpulang la pada korang. Ada lagi nak tambah?

Minggu, 02 Februari 2014

Jual Dan Beli Blog/Website Di Flippa.com



Sebenarnya ramai yang tak tahu blog dan website sebenarnya memiliki nilai harga yang tertentu. Disebabkan nilai harga yang tertentu inilah yang akan menentukan harga bagi advertiser untuk mengiklan produk mereka di blog kita.Nak tahu harga blog boleh baca ENTRI INI dan CHECK HARGA BLOG DI SINI

Nilai harga sesebuah blog dan website biasanya ditentukan oleh faktor seperti:
  • Nilai google pagerank. 
  • Nilai alexa traffic rank.  
  • Jumlah subscriber.  
  • Nama/umur domain.  
  • Jumlah pageviews  
  • Jumlah indeks halaman dalam search engine.
  • Blog ada dalam senarai http://www.dmoz.org/
Kalau korang terasa nak jual blog, cuba tengok dekat website Flippa.com. Website ini merupakan salah satu tempat jual beli website secara online. Di sini korang boleh jual website atau blog korang pada harga yang tinggi dan lumayan. Urusan jual beli dalam dollar. Lepas ni, boleh la korang buat blog banyak-banyak, naikkan kriteria yang aku sebutkan kat atas tu dan jual blog korang..masyuk :)

Blog aku bernilai $ 1,765..sikit je. Nak tahu nilai blog korang, check kat atas.

Sabtu, 01 Februari 2014

Abang, Abang Dah Kahwin?


Bayangkan macam mana perasaan korang bila tiba-tiba ada orang tanya soalan 'Awak dah kahwin?'  Mesti ada yang tertanya kenapa pulak tanya macam ni? Kalau nak tahu, baca entri pasal kawan aku yang gile kentang berani tanya doktor perempuan dalam ENTRI INI.

Straight to the point, aku selalu sarapan kat sebuah restoren ni. Menu sarapan nasi lemak ayam. Dan tuan punya restoren tu ada anak perempuan. Anak perempuan dia selalu tegur jugak la. Pagi tadi macam biasa, order nasi lemak ayam. Dah siap bungkus, anak perempuan dia yang jaga cashier tersenyum-senyum. Orang senyum aku pun senyum jugak la.

Masa nak bayar, tiba-tiba dia tanya "Abang, abang dah kahwin?" Gulpp..berhenti bernafas kejap. "Belum"..tu je yang aku jawab, sambil-sambil senyum.  Cuak jugak nak pergi breakfast lepas ni..haha

Insha allah, umur 28 nanti baru nak berumah tangga. Sekarang baru 27..muda lagi. Bukan apa, terfikir jugak, kahwin awal cukup ke dengan gaji yang ada sekarang nak sara keluarga nanti. Apapun, misi mencari calon dalam masa 360 hari..doakan ye. Fighting!!


Top