Kamis, 25 Desember 2014

Inilah Jadinya Apabila Orang Zimbabwe Berpestakan Daging Gajah

Foto-foto di bawah ini adalah hasil karya David Chencellor dari UK. Foto-foto tersebut melihatkan seekor gajah tersungkur tak berdaya di luar bandar di Zimbabwe. Tak lama kemudian penduduk kampung di sekitar beramai-ramai datang mengurumuni gajah yang tak berdaya itu, lalu memotong-motong dagingnya untuk di jadikan santapan mereka.

Salah satu daripada foto kejadian tersebut, telah memenangi juara ke 3 "Foto Kewartawanan Dunia" (World Press Photo) kategori "Manusia Dalam Berita" (People in the News) jenis Cerita (Stories).









Gambar Dalam Pesawat Selepas Belakunya Pergolakan Angin Di Udara

Undoubtedly one of the worst things that can happen to you on a plane is that there is a strong turbulence . Shortly after takeoff from the American Airlines flight from Seoul to Dallas, received strong turbulence. As you can see from the pictures, things did not end well inside the plane and ended with 15 people injured . The flight was diverted to Tokyo







Inilah Terjadi Bila Isteri Dapat Tahu Suami Kahwin Lain


Berita ini patut dibaca lelaki yang ingin berkahwin lagi. Jangan meremehkan kemarahan isteri yang enggan dimadukan.

Kejadian yang berlaku hujung minggu lalu di Ibu Kota Kuwait. Seorang wanita, yang tidak disebut identitinya, nekad mencalarkan body kereta Porsche Carrera GT 91 milik suaminya.

Body, bemper, hinggalah cermin belakang di calarkan untuk balas dendam. Dia marah besar kerana dapat tahu bahawa suaminya berkahwin lagi. Dan wanita itu meninggalkan sebuah pesanan "Selamat atas isteri barunya."

Pasti si suami terpaksa memerlukan kos pembaikan amat besar. Jiran tetangga mengabadikan foto kereta yang jadi korban balas dendam dan memuatnaik di Facebook. Beberapa orang menyokong tindakan si perempuan, dan sebahagian lagi mengkritik.

Rabu, 24 Desember 2014

Earning Nuffnang Tak Sebanyak CPUV

Nuffnang dulu dan Nuffnang sekarang dah tak sama. Kalau dulu, 1 CPUV tu boleh dapat dalam berpuluh-puluh ringgit. Dan mungkin ada blogger yang dapat ratusan ringgit hasil daripadanya. Tapi sekarang nak dapat RM 10 pun susah. Paling tinggi yang aku dapat untuk satu CPUV ialah RM 5.

Padahal CPUV dah berbulan-bulan, tapi banyak jumlah yang tak sampai seringgit pun.Iklan keluar masa ramai yang tak masuk blog. Masa ramai yang dah berdengkur padahal time tu la CPUV berderet-deret masuk. 

Ok, nak tayang sikit CPUV dalam blog aku yang berderet-deret masuk dan ON GOING. Walaupun banyak CPUV, kebanyakannya jenis yang mandul..maknanya iklan tu ada dalam blog, cuma tiada income masuk. Kadang-kadang CPUV yang dah dikredit ada yang berjumlah 0.30 sen..erkkk


Blogger picisan macam aku ni nak buat macam mana..mengharap duit Nuffnang je la. Ku terima seadanya. Setahun duk kumpul baru dapat RM 287..akhir bulan 12 dapat la RM 300 kot. Mujur ada buat review produk dan sewa iklan kat blog..lagi masyuk.


Kalau betul-betul nak buat duit dengan blog, tak boleh bergantung pada Nuffnang je.Buat macam aku buat dalam ENTRI INI dan ENTRI INI..pandai-pandai korang la. Nak join affiliate, tulis review, promote produk atau servis, masuk contest ke asalkan guna blog sebagai medium untuk jana income.


Video Wanita 3 Buah D@da Bawak 4 Lelaki Jalan-Jalan Macam Anjing


In this strange and vaguely uncomfortable video, a three-breasted woman walks four shirtless men in masks along the side of a busy street.

The men, each attached to a leash controlled by the woman, crawl on all fours like dogs. At one point, likely on the woman’s command, they begin to play fight and wrestle one another on the ground.

           

Gambar Kemalangan Luar Biasa Yang Jarang Dapat Kita Lihat

Gambar kemalangan yang sangat luar biasa dan aneh, yang pasti tidak dapat dilihat di jalan raya setiap hari. Sukar dijelaskan bagi sesetengah daripadanya adalah agak mustahil.










Jom Lihat Rumah Mewah Milik Mr. Bean Dan Keluarganya

Walaupun suka kelihatan bodoh dalam kebanyakkan film tv, tetapi Mr. Bean tidak lah bodoh dalam hidup nyatanya. Bahkan dia mempunyai isteri yang cantik. Putra putrinya juga kacak dan cantik.
Selain itu, Mr. Bean juga mempunyai harta kekayaan yang melimpah ruah dan tidak  hairanlah dia mempunyai rumah besar yang luar biasa mewah.

Sekilas Profil keluarga Mr.Bean & keluarganya:

NAMA: ROWAN SEBASTIAN ATKINSON a.k.a Mr.Bean
Tempat dan tarikh lahir: Newcastle, 09 -01- 1955
Isteri: Sunetra sastry
Anak lelaki: BENJAMIN ATKINSON
Anak perempuan: LILY ATKINSON

Dan ini sekilas prestasi dan impian Mr. Bean:
# Pernah memegang watak dubbing untuk suara Disney Zazu dalam filem The Lion King pada 1994
# Menjadi penulis dengan menulis artikel untuk CAR ( British car magazine).
# Isterinya adalah make-up artis
# Mr. Bean juga mempunyai lesen untuk untuk memandu kenderaan jenis berat (license HGV-Heavy Good Vehicle)
# Ada harta hampir 60 juta pound










Selasa, 23 Desember 2014

Jangan Terkejut Lihat Mangkuk Jamban Ini

 Macam jamban gergasi. Hahahaha


Tahukah Anda? Burung Ini Dikatakan Makhluk Yang Paling Kejam

The Great Tit mungkin kelihatan seperti burung yang comel. Tapi jangan tertipu oleh penampilan.

Sebenarnya, The Great Tit adalah makhluk paling kejam di dunia. Dikenali juga sebagai Zombie Tit, burung berkicau ini adalah mesin pembunuh yang memakan otak ketika lapar.

The Great Tit selalunya mencari burung kecil lain atau kelawar sebagai santapannya. Mereka akan memecahkan kepala mangsanya untuk makan otaknya.

Burung ini boleh ditemui di sebahagian Asia dan utara Afrika. Makanan utama mereka sebenarnya adalah serangga kecil dan biji-bijian. Bahkan 90 peratus diet mereka adalah tumbuhan.

Paruh burung ini sangat kuat hingga mampu memecahkan kulit kacang hazelnut dan biji-bijian lain. Mereka juga menyerang tempat simpanan makanan yang dibuat oleh burung sejenisnya dan kadang-kadang bertindak sebagai pemakan bangkai juga.

The Great Tit juga dikatakan mempunyai naluri pembunuh, menurut beberapa laporan ilmiah. Jika ada peluang, The Great Tit tidak akan teragak-agak menggunakan paruhnya yang kuat untuk membunuh burung kecil lain.

Dalam satu gambar yang sangat mengerikan yang diambil, menunjukkan lebih dari sepuluh burung redpolls mati dengan tengkarak mereka pecah. Dipercayai mereka adalah mangsa The Great Tit.

"The Great Tit akan menyerang burung kecil dan lemah, membelah tengkarak mereka dengan paruhnya yang kuat untuk memakan otak. Burng ini juga menjadikan kelawar sebagai sasarannya untuk tujuan sama.

Sebuah kajian pada 2010 menonjolkan pembunuhan kelawar oleh spesies ini. Menurut laporan itu, The Great Tit kadang-kadang masuk ke gua mencari kelawar, membelah kepala mereka dan makan otaknya.

          

Top