Jumat, 31 Oktober 2014

Gambar Pembunuhan Anjing Beramai-Ramai Di India

Gambar yang diambil di desa Kajipur (India, Uttar Pradesh) lebih dari lima ribu ekor anjing di bunuh sebagai jalan penyesaian selepas 2 orang kanak-kanak maut di gigit anjing liar.

Penduduk kampung menemui satu cara radikal untuk menunjukkan "protes" terhadap pihak berkuasa, terhadap kekurangan kawalan anjing liar. Mereka beramai-ramai keluar dengan tongkat, batu dan senjata untuk membunuh "apa-apa yang kelihatan seperti anjing". Mereka mengatakan, lebih dari lima ribu anjing, antara "bersalah dan tidak bersalah" telah dibunuh.

Akibat dari penyakit anjing gila, sekitar 20 000 orang telah menderita setiap tahun di India dan meninggal dunia , menurut WHO 99% daripada orang-orang yang meninggal dunia adalah akibat penyakit anjing gila yang dijangkiti dari anjing.

Bagaimanapun, pihak berkuasa telah menutup mata kepada masalah ini sehingga orang ramai mengambil keputusannya di tangan mereka mereka sendiri.








Gadis Cantik Ini Ubah Penampilannya Jadi Lelaki Kacak

Blonde girl transforms into `douchebag you see at the gym` Halloween costume and it`s awesome. I don`t recognise her at all
sebelum "atas" dan selepas "bawah"




Gambar Yang Perlu Anda lihat Banyak Kali Untuk Kepastian

Gambar-gambar ini telah diambil pada masa yang betul dan pada sudut yang betul, jadi anda harus melihat dua kali untuk mengetahui apa yang mereka sembunyikan.










Gambar Mumia Yang Menyeramkan Yang Di Simpan Dari Abad Ke-16

The Capuchin monastery of Palermo, Italy created catacombs in the 16th century. They allowed people to keep the bodies of their loved ones preserved and on display in cases if they paid a fee. As you can see time hasn’t been kind to these bodies and they look scarier than any horror movie you’ve ever seen.
















Kamis, 30 Oktober 2014

Video Lelaki Bangang Mandi Air Panas Bucket Challenge

The ice bucket challenge was one of the biggest internet sensations of all time but there was a reason that it was ice water being used. This guy however takes it to the next level and that next level probably took him straight to hospital.


          

Catat Hasil Lebih Dari RM 300 Sewa Iklan Di Blog

Kalau anda mempunyai blog, jangan bergantung pada satu sumber sahaja untuk menjana pendapatan. Kenapa? Salah satu cara yang paling mudah dan senang untuk nak dapatkan income blog ialah dengan menyewa tapak iklan. Aku start buka ruang untuk sewa tapak iklan pada bulan Januari 2014. Nak tahu sebab aku sewa tapak iklan, baca entri Kenapa Perlu Sewa Tapak Iklan Di Blog Nick Nashram? 

Antara customer yang menyewa tapak iklan

Setakat ini, hasil dari sewa tapak iklan sahaja dah dapat dalam RM 300 lebih. Walaupun sikit, tapi syukurlah sebab ada jugak orang yang nak sewa. Tak keluar modal pun...just sediakan tapak dan design banner iklan customer je, tu pun kalau diorang suruh. Hasil yang dapat lebih banyak dari hasil Nuffnang aku yang mencecah RM 2000 ni..hehe

Kepada yang telah beriklan di blog ni, diucapkan terima kasih. Kepada yang berminat untuk promosi bisnes/ advertorial / blog / website, sila rujuk disini.

So, tunggu apa lagi..jana income blog korang dengan sewa ruang iklan pulak.

Gadis Cantik Dari Vietnam Ini Jadi Viral Di Internet Kerana

Gambar seorang gadis cantik dari Vietnam yang telah disahkan menghidap Leukemia telah menjadi viral di media sosial Vietnam.

Gadis yang berusia 26 tahun mempunyai keinginan sederhana untuk menjadi seorang penari profesional tetapi itu nampaknya tidak kesampaian kerana gadis dan keluarganya tidak mampu menanggung bil-bil perubatan. Di Facebook, dia berkongsi foto-foto dirinya `sebelum dan selepas` dia mendapat penyakit yang membuatkan teman-teman dan ahli keluarganya merasa hati remuk.


Menerima rawatan di hospital





Top