Jumat, 27 Juni 2014

Perompak Itu Bakal Boyfriendku


Sebahagian dari sinopsis cerita Perompak Itu Bakal Boyfriendku..skrip ditulis oleh Nick Nashram.

'' Awak, sebenarnya dah lama saya perhatikan awak. Awak betul-betul dah buat saya jatuh cinta. Tapi saya tidak berani untuk memberitahu kepada awak siapa saya sebenarnya. Saya betul-betul nak mengenali awak."

"Sebab itu la saya ekori awak. Dan menceroboh rumah awak. Saya nak tengok kehidupan awak sebenarnya. Saya minta maaf jika cara saya memang tak masuk akal dan keterlaluan..tapi awak..saya betul-betul ikhlas nak kenal dengan awak...."

Kelu lidah perempuan itu. Situasi yang panik bertukar menjadi dramatik. Kedengaran bunyi tapak kaki menghala ke biliknya. Kelihatan tombol pintu dipulas perlahan-lahan. Kedua-duanya menjadi kaget. Tiba-tiba.........(bersambung..hehe)

Mesti korang dah baca berita perompak jiwang ni. Member datang nak merompak barang berharga..dia pulak datang nak merompak hati perempuan tu..hehe. So sweet...  

Tapi manusia ni bila-bila boleh berubah.. jahat jadi baik. Baik jadi jahat. Sejahat-jahat manusia, pasti ada baiknya..siap ada taman lagi dalam hati tu. Apa pun, menceroboh rumah orang tetap salah. Kalau suka kat perempuan tu, jumpa mak ayah dia. Bagitahu depan-depan. Baru gentleman kan.

Rabu, 25 Juni 2014

Benci Aku Dengan Kucing !

Baru seminggu lebih lahir :)

Sedap-sedap tengah makan nasi goreng kat kedai, tiba-tiba ada sorang manusia ni menjerit sambil lompat-lompat..

"euwww..! syuh..syuh.. blah kau dari sini..! gelinya aku tengok kucing ni.."
"euwww... geli la weii..!"
"euwwwwwwwwwwwwwww........"

Tu baru kucing datang..kalau tikus, macam mana agaknya ye. Aku pun pelik kenapa ada orang tak suka kucing..nampak kucing je euwww. Comel kot kucing. Tak tahulah kot-kot ada trauma pernah kena cakar dengan kucing ke atau jijik dengan kucing jalanan ni. Sampai kucing datang mengiau mintak makanan pun disepak.



Belum masuk bab seksa kucing lagi. Macam-macam dibuatnya..pukul, pijak, rendam dalam air, gantung. Mentang-mentanglah kucing tak boleh cakap, tak boleh lawan balik, senang-senang je seksa kucing. Manusia jenis apalah yang menganiayai binatang makhluk ciptaan Allah yang tak berdosa. Tak dapat hukuman kat dunia,tunggu kat akhirat nanti balasannya.

Senin, 23 Juni 2014

Kemalangan! Syukur Masih Bernafas

Disebabkan jiwa kacau, semalam ambil kunci motor terus keluar pergi jalan-jalan tanpa arah tujuan. Malang tak berbau, 5 minit je keluar dari rumah terus accident. Yang aku ingat kereta tu nak belok kanan tapi tak bagi signal. Mungkin jugak salah aku sebab bawak terlalu laju tapi fikiran entah ke mana.

Bayangkan korang bawak motor 140 kmj, tiba-tiba hadapi situasi macam ni memang tak sempat nak buat apa-apa. Terpelanting jatuh dari motor dan terbaring atas jalan raya. Mujur tak tergolek bawah kereta. Syukur, umur masih panjang.

Rasa macam nak hempuk je kepala pemandu tu dengan helmet tapi kesian pulak tengok orang tua. Bangun dengan terjengket-jengket..tarik nafas dalam-dalam sambil renung motor LC 135 terbaring. Pak cik dari kereta tu turun papah ke tepi jalan.

Kerosakan/ Kecederaan
- Cover set motor patah dan calar.
- Baju koyak di bahu.
- Bahu luka dan terseliuh sikit.

Sekarang ni demam panas pulak. Mungkin ni sebahagian kifarah dari Allah. Doa aku cepat sembuh..serik dah lepas ni nak naik motor *sambil sapu ubat kat bahu*

Kamis, 19 Juni 2014

Alahai, Puasa Datang Lagi !


Puasa
datang lagi. Bukan setakat Tora je yang datang lagi ye. Yang bezanya kalau Tora datang, semua orang tak ambil kisah. Tapi kalau puasa datang lagi, ramai pulak yang resah gelisah.

APA YANG PERLU UNTUK PUASA?

NIAT
Kalau tak niat puasa, macam mana nak puasa kan? Nak elak dari korang lupa, niat puasa sebulan terus : Sahaja aku berpuasa sebulan Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala.

SAHUR
Bangunlah sahur walaupun minum air sejuk je. Kalau goreng ayam untuk bersahur pun sedap jugak..berselera makan. Tapi janganlah pukul 10 pagi dah ada yang mencekik kat belakang rumah. Tengok air paip menitik air liur.

IMAN & SABAR
Puasa memang menguji kesabaran. Lebih-lebih lagi musim kemarau. Tengok kambing tengah makan rumput rasa macam nak terajang je kambing tu sebab buat terliur..hehe. Masa ni jugak la nafsu nak makan tu mengamuk. Tengok makan tu sedap, yang ni sedap. Macam-macam ada kat bazar. Mata pulak kena jaga. Jangan pulak ada yang pergi bazar pakai legging..tak pasal-pasal kurus puasa kitorang.

BERBUKA
Yang ni tak payah suruh, memang tak payah disuruh korang akan buat. Masa ni jugak la nak tahu orang tu berpuasa ke tak. Kalau dia jeling lauk berbuka macam takde apa, sah masa tengahari tadi dia dah bantai awal-awal lagi lauk yang sama.

 Selamat berpuasa kepada semua *tulis entri ni sambil buat biskut raya*

Selasa, 17 Juni 2014

Bahaya Upload Gambar Wanita Hamil Di Facebook


Page Ibu Hamil Di Facebook

Terjumpa satu status ini di facebook di Santai Ben Ashaari "Kenapa aku nasihatkan jangan post gambar ibu sedang BF ?? Nak tau kenapa ??? Ini contohnya yang dah berlaku...." dan bersama status tu ada diberikan sekali link ke page hamil bertudung. Kesemuanya adalah gambar-gambar ibu yang mengandung yang mana dikumpul di dalam facebook dan dimasukkan ke dalam page tersebut. Ini link ke page itu : https://www.facebook.com/groups/hamilbertudung/?ref=br_tf

Komen Lucah Gambar Ibu Hamil  

Apa yang menyakitkan hati, gambar-gambar tersebut akan dijadikan bahan tontonan dan komen-komen yang ditulis pada gambar-gambar berbaur seks dan lucah yang melampau. Nak tahu macam mana tahap kelucahan tu? Korang masuk page tu dan bacalah sendiri. Sanggup ke korang nak biarkan gambar isteri, adik, kakak atau saudara korang dijadikan tontonan oleh makhluk yang bernafsu macam tu?  

Report Page Hamil Bertudung

Langkah yang korang boleh buat sekarang ialah dengan report page tu ramai-ramai. Bagitahu kat kawan-kawan untuk buat perkara yang sama dan kalau boleh, elakkan daripada upload gambar-gambar yang boleh menjadi target kepada makhluk-makhluk ini untuk memanipulasikan gambar-gambar korang.

Jumat, 13 Juni 2014

Selamat Hari Bapa 2014 Kepada Blogger NN

Ada gaya bapa mithali tak? hehehe

15 Jun 2014 adalah tarikh istimewa bagi lelaki yang bergelar bapa, ayah, abi, daddy, abah..tak kiralah apa yang korang panggil. Kenapa? Tak ingat ke..bulan Jun, minggu ketiga adalah sambutan hari bapa. Kepada yang bergelar bapa dan bakal bergelar bapa, aku nak ambil kesempatan ni nak ucap Selamat Menyambut Hari Bapa.  

Tanpa bapa, tak ada kita. Tanpa bapa, siapalah kita hari ini. Hargailah pengorbanan bapa. So, cepat-cepat ambil telefon, call ayah sekarang. Seorang bapa sanggup mengadai nyawa demi seorang anak tapi sanggupkah seorang anak berkorban demi kebahagiaan bapanya?Fikir-fikirkan la :)

Selasa, 10 Juni 2014

Kena Ngorat Dengan Awek London


Apa khabar i am Cindy Ahmad and i am currently residing in London but intend to come to Malaysia next month for holidays. I have never been to malaysia before so i want to get to know you more so we can be friends when i come...my dad is Malaysian and my mom British. hope to hear from you soon .. Terima kasih

Hai Cindy Ahmad. Awak tinggal kat London ke, saya tinggal kat Lundang, Kota Bharu je. Nak datang Malaysia jumpa saya bulan depan? Sorry la, bulan depan bulan puasa, lepas tu nak dekat raya dah. Sibuk dengan persiapan nak kahwin. Lagipun my fiance tak suka saya jumpa perempuan lain. Ok, selamat hari raya la Cindy Ahmad :)

# Angkat tangan siapa yang nak berkenalan dengan Cindy Ahmad aka spam..hehe

Sabtu, 07 Juni 2014

6 Cara Memujuk Perempuan Merajuk

Ambik berkat pengantin. I love my future wife :)

Perempuan merajuk biasanya sebab korang tak telefon atau sms dia dalam satu hari, cemburu atau korang terlupa tarikh-tarikh penting dia. Biasanya bila perempuan merajuk, dia akan pandang tempat lain, tak ada mood nak bercakap, tanya sepatah jawab sepatah, diam dengan muka masam dan habis mulut dia dimuncungkan.

CARA-CARA NAK PUJUK PEREMPUAN MERAJUK

SENYUM
Dinasihatkan kalau pasangan korang merajuk, cuba senyum depan dia sambil buat muka seposen. Lagi dia merajuk lagi tu la korang senyum..senyum sampai cecah telinga pun tak apa. Kalau sejam korang senyum, gerenti cair punya..terus tak jadi merajuk. Mungkin kesian tengok korang kot ( padahal dalam hati cakap “apehal laki aku ni senyum-senyum ni, tampar kang

HANTAR SMS/ WHATSAPP/ WECHAT
Kalau masing-masing duk jauh, tiba-tiba dia merajuk macam mana? Alah, banyak cara zaman sekarang ni. Kalau telefon dia tak angkat, hantar la sms,whatsapp, wechat ke hape. Jangan la sekadar cakap “Sorry”..nampak sangat tak ikhlas nak pujuk. Gunalah ayat bunga-bunga untuk tunjuk yang korang betul-betul nak minta maaf. Lagi panjang lagi bagus. Malas nak tulis, record je suara korang dan hantar kat dia.

BUAT LAWAK

Bila tengok dia merajuk, jangan buat dek je. Buat lawak la sekali. Masa dia tengah diam tu, terus je bercakap sambil berlawak. Tapi pastikan lawak korang tu kelakar la. Konpem lepas tu dia akan gelak dengar lawak korang. Gelak dalam hati pun tak pa, yang penting korang tengok muka dia dah ceria.

BELI HADIAH
Kalau yang tiga cara kat atas tu korang tak buat, apa kata buat surprise dengan beli hadiah? Korang bayangkan masa merajuk tiba-tiba ada orang bagi hadiah. Merajuk entah ke mana dah, terus cair beb. Pastikan hadiah tu hadiah yang dia suka atau idam la. Merajuk hilang, sayang pulak bertambah.

MASUK MEMINANG
Kalau dia merajuk lama sangat, korang masuk meminang terus. Sebab nak buktikan yang korang betul-betul dah insaf (kalau ada buat salah) dan nak buktikan betapa sayangnya korang kat dia. Tak payah girlfriend lagi, terus masuk minang. Amacam, berani tak?

MERAJUK BALIK
Bayangkan, bila dia merajuk, korang pulak merajuk balik dengan dia. Kalau sama-sama merajuk, siapa yang nak pujuk? Sepatutnya korang yang pujuk dia, tengok-tengok dia pulak yang pujuk korang..haha. Jangan amal selalu ye, salah seorang mestilah beralah.

Senin, 02 Juni 2014

Perempuan Suka Tak Lelaki Berjanggut?


Dikatakan lelaki yang memiliki janggut lebih menawan berbanding dengan lelaki yang tidak memilikinya. Ada jugak yang kata lelaki berjanggut lebih nampak macho, seksi dan gagah. Siapa yang kata? Perempuan yang kata..hehe. Mulai sekarang dah start nak pasang janggut la pulak. Letak minyak rambut banyak-banyak bagi cepat tumbuh.


Bukan aku yang kata ni tapi kajian daripada University of Southern Queensland yang mendapati lelaki yang berjanggut lebih nampak sihat, menawan dan bebas dari risiko sinaran uv. Sebab dengan ada janggut, boleh melambatkan proses penuaan dan mengurangkan kanser kulit. Tapi yang penting, korang suka tak kalau pasangan korang berjanggut? Ala-ala janggut Wak Doyok ke..hehe


Top