Jumat, 30 Maret 2012

Speechless

As Salam semua

*enrty ni takde niat untuk riak pun. sekadar kongsi kegembiraan. noted! 

Speechless. Alhamdulillah...Tak tahu nak cakap apa. Terima kasih pada tuan punya badan yang beri. Walaupun besday lama lagi bulan 5 nanti, tapi hadiah dah dapat dulu. On the day nanti, dia takde disini katanya. Nak buat macam mana? Pasghah je lah! *tiru Lisa Surihani. Malangnya, satu ape aku tak reti guna BB ni. Kena cari tutorial kat you tube bagai. Siap mintak member aku ajar lagi macam mana nak setup BBM. Punyalah jakun kan?! Walau apa pun, galaxy tetap nombor satu. Yang perfume tu, memang dah lama target. Since dia released di pasaran dah mengidam. Bau dia sedap. Lembut dan manis. Aku memang suka manis-manis ni. Baru feeling adiiiikkkk maaaaaaaanisssssss!!! 




Tocey-tocey pada ehem-ehem yang bagi. Nanti besday awak, kita bagi kiss je lah ye! *lempang!* ;X


p/s: Rindu Cik Puan Bunga tibe-tibe...




Rabu, 28 Maret 2012

Kimi. Kucing Jantan Paling Seksi.

As Salam semua

Ini kalau aku cerita kat orang ni, mesti orang ketawa. Dengan aku sendiri gelak sorang bila teringat cerita semalam. Al kisahnya, semalam petang aku sorang-sorang drive nak pegi amek adik aku balik praktikal. As usual. Nothing happen. 

Disebabkan rasa sunyi, aku pun bukaklah player kat handphone sambil feeling sorang-sorang. Nyanyi kuat-kuat dalam kereta. *macamlah korang tak biasa kan* Tiba-tiba tengah aku dok syok nyanyi tu, aku dengar satu bunyi...

Meoooooooooooow!

Huh?! Tengah drive ni dalam keadaan hujan lebat tu, cepat-cepat aku toleh seat belakang sekali cari mana datang puncanya bunyi tu. La... time tu aku tengok Kimi, kucing jantan paling sexy kat taman aku ada kat belakang. Entah bila dia naik dalam kereta pun aku tak tahu. Dah berapa lama dia kat situ pun aku tak sedar. Rupa-rupanya, aku baru teringat, paginya aku dengan mak aku beli barang-barang. So, aku percaya masa pintu tengah terbukak (sementara loading barang) tulah masanya dia masuk kereta. Dan aku yang tak sedar ni terus tutup pintu.  Menggelabah jugak aku. Terus aku tala hidung, kot-kot dia ada terkincing atau ter-ek-ek kat dalam kereta. Naya aku kalau jadi gitu. Dahlah baru lepas cuci kereta. Alhamdulillah, kereta aku masih lagi bau Ambi Pur perisa lemon. 

tinggi kan kucing aku? mula meninjau!

Muka terkejut pulak. Mesti dalam hati dia kata "What a wonderful world out there!"
suka gambar ni. buat muka kesian dia tu yang comel... 
Sabar betul aku dengan Kimi ni. Aku panggil dia ke depan. Than dia duduk kat seat sebelah driver. Elok je buat muka kesian. Mesti dia ingat aku nak buang dia kat mana-mana. No-no-no Kimi. Kita sekeluarga sayang awak tau. Awak kan kucing jantan paling seksi dalam taman! Meooow ;)


My cat is an alien. Finally. 


p/s: Aku teringat cerita Mr.Bean, yang dalam kereta dia ada anjing tu. 




Rahsia Gambar Cantik Guna Android Terbongkar!

As Salam semua

Lama dah menanti, ramai yang menunggu. Kesian pulak aku tengok. Tak sampai hati lagi nak menyeksa mereka. Seperti yang aku pernah janji, sekarang ni aku akan reveal lah aplikasi apa yang aku guna untuk menghasilkan gambar yang osem sangat ni di mata aku lah kan. Rasanya memang ramai dah tahu, tapi tak pelah. Tetap aku nak share.


Camera 360' v 3.0 nama aplikasinya. Stunning. Speechless beb aku dengan app ni. Sebelum aku jumpa app ni, dah beberapa app yang aku pernah guna dan kesemuanya masih tak dapat menandingi kehebatan c360 ni. Superb awesome. Dengan tag "Art in your hand" app ni benar-benar memenuhi passion korang yang camwhore. 

Ada banyak effect yang tersedia. Antaranya, Lomo, Retro, HDR, Sketch, Colourful dan pelbagai lagi. Dan setiap effect tu tersedia pelbagai frame dengan saturation berbeza. Korang hanya perlua ambil gambar dengan angle dan lighting yang bagus. Bukan tu je, kini c360 dilengkapi dengan timeline yang sangat smart dan effect change. Maknanya, lepas amek gambar korang just save dan bila ada masa bolehlah tukar-tukar effect mengikut pandangan korang. Memang puas hati. Dijamin. Kalau tak percaya,  cuba tengok gambar kat sini. Semuanya menggunakan app ni.

Effect Retro & Diffuse 
effect moonlight

Effect Golden
Effect Retro Emerald

effect colourful

Cantik kan? Aku sendiri suka tengok semua gambar-gambar tu. Kalau korang nak tahu memang kebanyakkan gambar aku dalam blog ni, aku ambil guna camera henpon je dengan app Camera 360 v3.0 ni. Korang boleh jugak follow sini untuk page We Heart It aku. Last but not least, ini saje feeling-feeling Neelofa sikit. Boleh? Kehkehkeh. Sila siapkan plastik untuk muntah. Aku letak kecik je lah. Kang tak pasal, blog aku kena banned. Kehkehkeh. Yang kat bawah ni effect Light Colour yang boleh turn gambar korang kepada ala-ala korean gitu. Tang mata tu, ia bukan editing, tapi effect glass cermin mata aku pada cahaya. Tiba-tiba mata jadi hijau. Kelasss! Pada yang tak tahu apa hukum pakai contact lens berwarna, boleh baca entry lama aku ni. *promote*




p/s: Lepas ni tak letak lagi dah gambar sendiri kat blog! Tau kita bukan hot setaff ;)

Selasa, 27 Maret 2012

Trend Cover Handphone

As Salam semua

Aku pengumpul tegar cover handphone. Suka sangat tengok design yang pelbagai warna, rupa dan corak. Macam-macam ada. Lagi sekarang ni kan, memang banyak artwork untuk cover handphone ni. Pilih je nak yang macam mana. Comel belaka. 

kalau cute, angkat tangan!
Semalam aku tambah lagi koleksi casing handphone aku. Beli 3 terus. Sebab bukan senang nak dapat jenis macam ni. Sementara ada stok dan ada duit, aku rembat lah kan. Paling penting, ini semua warna yang memang dah lama aku mengidam. Jadi sekarang ni dah bertambah kepada 10 lah cover handphone aku. Aku selalu jeles dengan Iphone 4. Cover diorang semua lagi comel dan senang didapati. Geram je rasa. 

ini 3D. comel gila. rasa korean sikit. HUH? 
Memang dah lama aku mengidam this envy purple. Aku ingat dia jenis hard cover, rupanya silikon.
 So smooth. Siap ada diamond materials lagi. 
Ngeri jugak aku nak pakai. Tapi comel seyh! 
Aku memang sangat kerap tukar phone cover ni. Ikut mood pun ada jugak. Kadang tu memang aku prepare letak dalam handbag sampai 3-4 cover. Sekejap tukar ni, bila dah boring tukar tu pulak. Kadang ikut colour baju. Mak datin sangat katanya! Kehkehkeh. 

Sebelum terlupa!

Semalam aku sekali arung sambut besday salah sorang kawan baik aku masa STPM dulu. Birthday dia dah lama dah lepas, bulan Disember lepas. Tapi baru semalam aku berkesempatan jumpa. Sebab dia tengah praktikal kat Penang. Tak kisahlah celebrate lambat ke cepat, yang penting kita ingat kawan kita selalu kan and I will try my very best to make all my friends happy. Sambut kecik-kecik je. Dimulakan dengan di Sushi King dan melarat ke Secret Recipe.

Geli atau cantik?
strawberry marsmallow yang lazat dum dum

Pada Amelia Md Noor,


Selamat Ulang Tahun Kelahiran, 
Moga Barakah, Rezeki dan Nikmat Allah sentiasa mengiringi kau sepanjang hidup. 
All the best ;) 



Sincerely, your another soulmate

wajiblah ada gambar anak gajah ni kan? 



p/s: Nanti aku update, camera apa aku pakai selama ni.. Sabar ye!





Sabtu, 24 Maret 2012

Bff vs BF. Mana Pilihan Anda?

As Salam semua

Bagi kehidupan seorang perempuan, kehidupan akan lengkap bila wujud dua jenis manusia yang bernama boyfriend yang Insya-Allah bakal menjadi suaminya kelak dan satu jenis lagi ialah BFF atau senang cerita kawan baik. Kedua-dua jenis manusia ni sangat membawa pengaruh besar dalam diri seorang wanita. Malahan, pincang salah satu boleh membawa petaka dan mungkin kemurungan yang tidak terbatas dalam diri wanita itu. 



Namun, kadang-kadang wujud situasi yang memeningkan kepala. Pabila diminta pilih antara BF dan BFF. Disebabkan fungsinya yang lebih kurang sama, ramai di antara wanita tersalah pilih. Kajian yang aku baca pagi tadi menyatakan wanita lebih memilih BF daripada BFF apabila berada dalam keadaan serba salah. Ini kerana, mereka menganggap BF mampu memberikan memori yang jauh lebih indah dalam hidup mereka berbanding BFF. 

Entah. Aku tak tahu. Lain orang lain perangai kan. To be honest, bagi aku sendiri, aku lebih memilih dan melebihkan BFF. Iyer, tahu peri pentingnya BF tapi dari segi pengorbanan dan kesudian menerima diri kita seadanya adalah BFF bukan BF! Dalam hidup aku, aku kurang gemar lah kalau bila kau hang out dengan BFF korang tapi korang sibuk sms atau call memanjang BF kau tu. Even masa kau nak berbual dan berseronok pun kau masih layan BF kau. Silap gaya, it looks like kau sorang je yang mengepoh, yang sorang lagi stick kat handphone je.  Salah ke kalau kau spent masa kau betul-betul dengan BFF? Than, the rest of your time bagilah pada BF kau. Aku tak kisah. 

Masing-masing ada pendapat sendiri. Cumanya, macam aku kata tadi lah kan, BFF adalah orang yang menerima kau seadanya. Yang sanggup meneman kau di kala susah dan senang. Dikala kau bodoh dan kau pandai. Yang sudi menjadi bahu dan menadah telinga bila BF kau buat perangai. Malangnya, BFF hanya sekadar mengisi kekosongan! Tak baik tau macam tu.... BFF tak harap pun kau timbunkan emas permata, cukuplah sekadar kau bagi ruang dan sedikit masa untuk sama-sama menangis dan ketawa! Apa pilihan korang pula? 



p/s: The one who pick you up when you fall is your friends... after he/she finish laughing!

Gambar Majlis Pertunangan Irma Hasmie

As Salam semua

Alahai comelnya!!! Tahniah pada Irma Hasmie sebab baru sahaja menjadi tunangan orang. Tahniah diucapkan. Memang cantik. Semoga kekal hingga ke syurga! 

hasil gambar Twitter Wardina Saffiyah


Cantik kan dia?? Siapa tunangnya? Tunggu... Mesti lelaki yang soleh juga!



p/s: Alhamdulillah

Jumat, 23 Maret 2012

Pengecoh Majlis

As Salam semua

Sebenarnya dah ramai dah yang suggest kat aku untuk hebahkan perkara ni, tapi aku yang kata nanti lah dulu. Fikir dulu, segan lah sebenarnya. Maklumlah, benda macam ni kalau salah gaya takut dikata riak. Ececeh... macam nak announce pasal kahwin pulak kan? Bukan-bukan. Tapi ada kaitan lah sikit-sikit. Ehem...Macam ni, aku nak promote sikit part-time job aku. Nak kata hebat kebabom tu, tak lah jugak masih lagi di tahap baby step, tapi apa salahnya aku nak mencuba mengembangkan bakat. Melebarkan sayap kan. 

Hep! Jangan gelak!
Sebagai pelajar, salah satu part time job yang aku kerap jalankan adalah menjadi pengacara majlis. Tak kira majlis formal mahupun tak formal. Biasanya, aku jalankan ketika hujung minggu. Kalau weekdays tu, tengok pada schedule. Dari segi pengalaman pulak, pelbagai majlis keraian seperti Majlis Walimatul Urus, Majlis Penganugerahan, Majlis Makan Malam, Majlis Graduasi Universiti dan Kolej serta pelbagai lagi majlis yang melibatkan pelbagai lapisan masyarakat dan kenamaan. Insya-Allah boleh! 

Jadi, pada mereka yang mencari atau memerlukan perkhidmatan pengacara majlis untuk majlis korang, jangan malu jangan segan, boleh hubungi aku menerusi emel innanie.ariffin@yahoo.com.  Kat facebook pun boleh. Add atau pm aku ye. Button ada kat sebelah kiri tu. Perkhidmatan aku available di sekitar Lembah Klang (mengikut budi bicara) dan Negeri Johor. Sebarang pertanyaan, maklumat dan apa sahaja yang korang nak survey, silakan-silakan emel aku. Nanti kita kawteam kat situ. Oh, pasal bayaran... jangan risau. Diakui dan dijamin murah dari yang lain. Student kan... Lagi-lagi kalau korang merupakan readers blog aku ni mesti harga baek punya aku bagi. Apa lagi, hebah-hebahkan ye.. pada saudara-mara, rakan dan taulan. 


p/s: Segan ni sebenarnya. Tapi kawan-kawan yang suruh promote! 



Game Lukis-Lukis Terbaik Untuk Android

As Salam semua

Dulu, pernah seketika aku rasa nak beli Blackberry sebab rasa Android yang aku pakai sekarang ni, fungsinya lite-lite je! Tapi aku salah. This is the best game for the android user! Aku ketagih kau tau? Rasa dah ramai tau kan? Ni diaaa. DRAW SOMETHING! 


Aku suka sebab dia membuatkan aku kembali pada mood melukis aku. Walaupun kadang-kadang fail lah jugak. Tapi seronok. Rasa macam budak-budak kecik balik. Seronok. Dan cantik! U can draw anything beb! Aku pun kadang ikut mood. Kalau rajin, ginilah jadinya. Kalau tidak, cincai saje!


Lagi seronok, untuk guess gambar from the opponent. Kadang-kadang rasa macam bodoh jugak, sebab dorang dah lukis cantik giler, tapi pasal grammar macam kureng, aku pun salah menjawab. Kehkehkeh. 

So, sapa yang main game ni? Jom, join aku. Kite boleh teka-teka lukisan! 

Kamis, 22 Maret 2012

Sate KL vs Sate Kluang

As Salam semua

Aku percaya kalau dah nama orang Malaysia, mesti suka makan sate. *Ya Allah tak habis-habis cerita pasal makan aku  ni kan...sorry*  Sapa yang tak tahu sate pun bukan truly Malaysian lah jawabnya. Kalau korang penggemar sate kan, harga sate di pasaran selalunya memang mahal-mahal. Kalau kat KL ni, secucuk cecah harga RM 0.80-RM1.00. Itu bukan sate kajang lah. Sate biasa kat pasar malam. Kalau sate Kajang lagilah korang kena pikir 28 kali kalau nak makan. Maklumlah student kan. 

ini sate Kluang. RM 0.25 secucuk

Tapi, semua masalah harga sate tu boleh diselesaikan bila aku balik Kluang. Segala mengidam terhadap sate boleh dilepaskan di sini. Serius beb. Kat Kluang, harga sate masih ada lagi yang RM 0.25. Paling mahal pun RM 0.50. Iyerr.... Plus, saiz satenya boleh tahan besar dan sangat-sangat lah super duper sedap! Kira kalau kau beli RM 30 tu memang dah muai sangat nak makan satu family. 

Entahlah tak tahu kenapa dekat KL harga mack up sampai macam tu. Nak kata sedap sangat pun, tidak jugak. Nak kata barang mentah mahal di KL, I don't think so. Sebab harga ayam, daging semua kan terkawal. Pada aku kan, peniaga kena lah letak harga berpatutan. Jangan terlalu menekan pengguna. Kesian pengguna. Mereka pun ada banyak lagi keperluan lain. Jangan jadikan alasan "Ini banda besar!". Sebab dalam Islam sendiri menganjurkan peniaga mengambil keuntungan yang berpatutan.



p/s: Kalau aku teringin nak makan sate kat KL, aku tahan dulu....balik Kluang baru balun.



Rabu, 21 Maret 2012

Wordless Wedness : Tangan Madonna Kerepot

As Salam semua


Dibelanja Makan Lagi...

As Salam semua

Aku ni kan keje asyik makan je. Mana tak badan macam anak gajah? Dulu aku pernah merasa steamboat & grill dekat Red Wok, Bangi. Malam tadi, Alhamdulillah rezeki lagi ni...ada orang belanja makan kat Flamming Steamboat, Shah Alam. Aku rasa ramai dah pernah makan kat situ, aku je ketinggalan kan? 

both soup dapat
Sebagai comparison, tak banyak yang aku boleh katakan. Sebab makan ala steamboat, so basically sama je. The choices pun sama tak banyak beza. Cuma dari segi sup lah bezanya. Kalau Red Wok, korang hanya boleh pilih satu either tom yam atau sup kan tapi kat Flamming, dua-dua boleh dapat. Jadi untunglah sikit boleh rasa dua-dua. Lagi satu perbezaan dari segi dessert. Kat Flamming choices untuk manisan mulut ada extra sikit. Lagi syok lah kan? 

tengok orang depan aku makan. tak ingat dunia meratah ketam
ini sedap. pilihan aku.
 chocmint + pudinamint ice cream + marshmallow dituang  Hersyes cocholate frosting 


p/s: terima kasih pada yang belanja! 



Senin, 19 Maret 2012

Mini Gathering Family Bakti Siswa (BAKSIS) 2011

As Salam semua

Minggu lepas dah berpesta, minggu ni ada lagi. Memang seronok kan kalau ukhuwah yang terjalin menerusi projek di kolej membuatkan kita rasa betul-betul satu family. Hilang semua stress. Sebab punya kawan yang boleh buat gelak kuat-kuat. Malam tadi, aku attend satu mini gathering untuk program Baksis yang dah lebih setahun berlalu. Walaupun dah setahun, tapi ikatan tu masih kuat. Alhamdulillah.


Memang banyak ceritanya. Kalau diikutkan memang tak habis satu malam. Gurau sana, kacau sini. Gelak itu, gelak ini. Tak habis-habis. Kalau hari biasa, memang boleh jumpa tapi biasalah masing-masing sibuk dan ramai yang dah final year kan.

Lokasi pilihan untuk melantak adalah Rasta, TTDI. My review for that place, ok. So-so. Boleh tahanlah sebab suasana yang berangin, tak sesak sangat dan sesuai untuk kecoh-kecoh. Tapi, yang tak bestnya makanan yang diorder lambat sangat sampai. Sampai kena buat confirmation 2-3 kali. Nasib baik semalam mood aku baik, kalau tak maybe dah terbalik meja dah. Dan nasib baik jugak semalam ada abang-abang busking yang sudi menghiburkan kiteorang. Jadi asap terbakar hati tak nampak sangat. Kehkehkeh.


Abang-abang busking ni memang best performance dorang. Chill and sempoi. Kiteorang request lagu pun dorang layan. Malam tu untuk kiteorang dinyanyikan lagu Move Like Jagger, Kopi Dangdut, Rolling In The Deep, Pantun Budi, Kau Ilhamku dan lagu Rossa, Atas Nama Cinta. Kalau tak silap lah.. Tapi memang best. Feeling sangat. Very the romantic gitu! Mulanya, kiteorang request lagu Gemuruh sebab tu lagu tema kiteorang, tapi abang-abang tu tak prepare for that song. It's ok bang! 

Untuk semua family Baksis, moga ikatan kita ni kekal selamanya. Sampai bila-bila. Tak kira lah sampai kahwin ke, dah tua ke, dah ada cucu ke. Mana-mana yang kahwin awal tu, jangan lupa jemput budak Baksis. Boleh kita rewang sama-sama. Yang penting, kita GEMPAK!



p/s: ni sebahagian je sebenarnya dari ahli Baksis. 


Minggu, 18 Maret 2012

Ramai Gadis Menangis Tengok Gambar Ni...

As Salam semua

Pagi-pagi*eh dah tengahari lah*, abang Ben Ashaari post gambar ni. For sure ramai gadis especially Johorean, menangis tengok gambar ni. T_T



Dalam menangis, menangis ni.. tetap lah mendoakan mereka agar kekal ke jinjang pelamin. Semoga berbahagia dan semestinya rakyat Johor gembira dengan pilihan TMJ. Fazura cantik sangat. Memang sepadan. Memang sesuai....Uhuk-uhuk-uhuk *kesat air mata*

Kalau nak tahu sapa TMJ, KLIK SINI


p/s: pesanan TMJ: "Saya ada adik lelaki lagi...don't worry ok!"

Dia Menang Award Sebab....

As Salam semua

Bila tengok kawan berjaya, sapa tak gembira kan? Termasuk aku. Ini cerita mengenai seorang perempuan yang aku kenal sejak zaman hingusan. Zaman main cop tiang sama-sama. Berbelas tahun dulu. Tapi kiteorang masih maintain muda belia. Nabihah Ab. Rahman. Oh mungkin, not sound familiar. How about KZ Nabihah? Yep, the winner of Best Blogshop 2012.

zaman hingusan. form 2 dah besar gitu kan kita, bihah?
*sorry bihah, terpaksa upload
Well, dalam pemerhatian aku, dia memang sangat membanggakan sekarang ni. Aku buat entry ni bukan nak puji atau mengagung-agungkan dia apatah lagi nak dapat diskaun dari dia *free boleh lah. Jokes!* tapi aku nak semua para beliawan pengusaha blogshop mencontohi sikap dia. Maybe ada yang bertanya, "Macam mana blog dia boleh menang award? Bukan hebat sangat. Ada banyak lagi blog kencang!" Jawapan aku senang je. It's all about rezeki. Rezeki seseorang itu tak ada sesiapa yang boleh menafikannya apatah lagi mempertikaikannya. Aku rasa kalau kau pun kau tak suka kan. 

Aku tengok macam mana Biha berusaha berdiri dalam establised blogshop dia. Macam mana dia kena kutuk sebab dia sendiri jadi model untuk produk KZ Nabihah yang masa tu dia masih tak mampu nak hired any models. Kau taulah kan, typical Malaysian! Bab kutuk nombor satu. Aku tau macam mana dia kena tipu dengan customer  yang tak habis-habis mengakal orang demi kepentingan diri sendiri, barang-barang kena curi dan pelbagai lagi rencam gelagat 1001 manusia yang  wujud. Bihah bersabar. Tetap layan! 

And now, here she is... The Best Blogshop 2012. What a great appreciation kan? Itu semua hasil kesabaran dia dan satu perkara yang aku nak highlight, Bihah rajin bersedekah. *bukan untuk tujuan riak* tapi aku nak  kita sedar tentang sesuatu yang Islam janji dalam memurahkan rezeki seseorang. THE POWER OF SEDEKAH

Sedekah tak semestinya kau kena bagi pada orang miskin atau peminta sedekah sahaja, tapi sedekah boleh diberi pada sesiapa je as long as kau ikhlas. Pengalaman aku sendiri... Bihah selalu sedekah dengan cara dia kurangkan harga produk bila kawan-kawan beli. Ada pulak mulut cakap "Tu pasal kau kawan baik dia!" Eh no-way man. Kalau orang dalam diri dia tak biasa sedekah, dengan kawan pun buat tak endah. Business is business. Itu pegangannya. Jadi, kalau dengan kawan dia dengan berlapang dada bersedekah, apatah lagi loyal customer dia kan? Aku pun bukan selalu sangat beli barang kat dia *sebab duit takde* tapi setiap kali beli, dia mesti kurangkan harga. Dia kata, bila lagi nak tolong kawan-kawan. Ni lah masanya! See. Niat tu penting. *sekali lagi, bukan untuk tujuan riak!*

berebut trofi sebenarnya
Sesungguhnya, sedekah memang pintu rezeki. Sekali kau beri, sepuluh kali kau dapat. Mungkin dalam cara yang berbeza. Sebab setiap kali kau sedekah, orang yang menerima akan mendoakan kau dengan penuh barakah dan kesyukuran. Berilah pada sesiapa sahaja sedekah itu. Sedekah yang ikhlas menjamin kemurahan rezeki sendiri. Insya-Allah. Dan sekali lagi, aku ingatkan entry ni bukan untuk riak. Tapi sekadar satu perkongsian. 


p/s: Bihah, niat kau untuk tolong ibu kau tu buat aku rasa terharu! Tahniah sekali lagi. 

  


Jumat, 16 Maret 2012

World Bloggers Awards Night: Malam Yang Sungguh Menginspirasi

As Salam semua


Tak tahu nak bermula dari mana. Yang pasti ia satu sejarah dalam hidup aku sendiri. Pencapaian diri sendiri yang boleh dibanggakan. Walaupun disaat-saat akhir kan. Kesempatan dan peluang yang diberikan memang tak pernah aku sia-siakan. Memang cuak,nervous semua tak terkata. Sebab ye lah, kita ni bukan siapa-siapa.

Pemenang Oscar
World Bloggers & Social Media Awards Night, satu malam buat para blogger hebat diberi pengiktirafan. Sampai sana pukul 7, lepas register mata melilau cari Bihah. On the way cari surau tu, pap! Mata aku pandang seseorang yang macam bidadari. Dalam hati kata, "Tak kan bidadari turun maghrib ni?" Nampak pulak Bihah dengan baju oren yang melambai-lambai. Sah!!! Tuddddddiaaaaaa Fatin Liyana oi.....terus aku pengsan. *tipu*

Beauty and the beast. Merasa lah pegang trofi yang maha berat tu! 
To be honest, FL sangat cantik. Complete package. Kalau aku ada abang, aku suruh abang aku mengurat FL tu. Buat jadi kakak ipar. *Ayam Ayeem dengar ni, mati aku*. Dan seperkara lagi yang menyebabkan kecantikan FL terserlah, dia sangat down-to-earth. First time ni jumpa dengan aku dan Yaya, mulut kepoh kemain sama-sama. Masuk je kepala kiteorang ni. Sampai main cucuk-cucuk perut! Gelak jangan cakap lah. Dah tak bunyi anak dara dah. Pentas tu kiteorang conquer beb! Camwhore punya pasal kan. 

from left: mama FL*cantik sangat auntie ni*, FL, Kak Arda, aku & Bihah


For the foods, ok lah! Tak berniat makan sungguh-sungguh pun. Sebab matlamat utama, bukan makan. 
Aku dengan Yaya menyebok je. Tengah tu, Ariff Syah. Upcoming Blogger of The Year

Abang EqbalZack 
Kan dah cakap, kami conquer stage
Dengan Ariff Syah yang comel

Malam tu memang aku tidur dengan senyuman. Malam yang sangat bermakna buat aku. Memang menginspirasi sangatlah. Speechless kata Yaya. Semuanya dalam sekelip mata. Dan yang pasti memang mimpi jadi benaran! Dunia yang selama ni virtual tiba-tiba jadi real. Bila mana semua pujaan hati ada depan mata. 




Teaser World Blogger & Social Media Award 2012.

As Salam semua

It's all about luck and finally, my dreams come true. Syukur.
Present to you, Beauty & The beast. Fatin Liyana dan Fateen Innanie.



p/s: Sorry Fatin, gambar tak sharp. Enjoy gelak dengan awak lah!

Kamis, 15 Maret 2012

Gemuruh Jiwa Debaran Terasa!

As Salam semua

*amboi, tajuk macam tagline AJL pun ada kan... 

Dah terima dah barang yang dijanjikan sebagaimana dalam entry ini. Alhamdulillah selamat sampai. Senyum manjang je. Preparation untuk diri aku tu tak lah sangat. Buat ala kadar je. Sebab aku bukan naik pentas. Cuma invitation guest je. 


Tapi aku syukur sangat-sangatlah kan. Last-last minute berpeluang jugak merasa ke majlis gini. So, Insya-Allah esok aku akan update event ni di FB dan twitter aku *button ada kat sebelah kiri page ni*. Jangan malu, mari kita tuwit-tuwit!



p/s:  nak camwhore dengan Fatin Liyana...pertemuan dua Fatin bakal berlaku!

Selasa, 13 Maret 2012

Merasa Jugak Jumpa Para Blogger Hebat Malaysia!

As salam semua

KENAPA PERLU PILIH SAYA? 

Supaya saya mendapat peluang untuk berkenalan dengan rakan blogger lain dan bersama-sama menjana idea-idea hebat belia negara. Serta membuktikan bahawa blogger Malaysia ada standardnya tersendiri dan layak untuk dijadikan aspirasi belia yang lain. Malam itu turut menjadi sumber inspirasi saya sendiri untuk lebih giat merencana dan melontar idea dalam blog. Jadi, tidaklah masyarakat berfikir ONLINE itu tidak berguna! 

Memang aku terpilih! Alhamdulillah. Syukur. Rezeki yang sangat-sangat tak terjangka. Memang aku terlopong besar bila ada orang Maybank call dan bagitau pasal kemenangan ni. It is a simple contest sebenarnya. Entah macam mana aku boleh terjumpa benda ni di FB. Apa lagi, saje la cuba nasib. Mana tahu mengenakan. Walaupun pada hakikatnya bila aku tengok pesaing paling gah aku adalah Bro Framestone. Dah sah dah memang aku kalah! Sebab tu lah macam malas nak fikir lagi memandangkan peluang yang semakin menipis.

Klik utk membesar

Tapi, hakikatnya, kalau rezeki memang tak ke mana kan. Dapat juga aku merasa majlis-majlis gah untuk blogger sebegini. Bukan mudah kan nak dapat peluang keemasan ni. Dapat jugak aku jumpa idola-idola dunia blog yang menjadi kegilaan puluhan ribu umat manusia pengikut setia dunia blog yang tanpa sempadan ni. Sebut je nama-nama besar, pasti ada. Hanis Zalikha, Fatin Liyana, Maria Elena, Red Mummy, Ben Ashari, Yuyu Zulaikha dan berbaris lagi nama-nama gah blogger tempatan. Bukan tu je, dapat jugak aku melihat kawan sehingusan naik atas pentas menerima Anugerah Blogshop Terbaik 2012. Tahniah beb!

Sesungguhnya memang malam itu menjadi saksi untuk  aku sendiri menginspirasi diri melihat betapa gah dan besarnya dunia sebenar alam maya! Dan sekarang aku merasa tersangatlah kecilnya diri yang besar ini.





p/s: Excited sangat!

Blogger Wanita Cantik Dambaan Aku!

As Salam semua

*tajuk entry tak bermakna aku lesbo! 

Aku tak tahulah engkau orang macam mana, tapi dalam dunia blog, aku ada beberapa blogger yang memang-memang-memang teringin benar aku nak jumpa in live. Nak tengok in reality. Bukan pasal dorang cantik ke tidak ke, tapi pasal hasil penulisan mereka tu dekat je dihati. Maybe sebab dorang ikhlas kan. I mean tak fake macam sesetengah blogger yang tulis nak good-good je. Nak show off pun ada gak tengoknya. *malas nak baca blog kalau gtu*. Mereka ni semua otai!

cute kan chip n dale tu! 

Kira, aku antara stalker yang terpaling setia untuk mereka lah dalam beribu follower dan reader mereka. Masing-masing ada kekuatan tersendiri. Ini antara blogger wanita yang aku mengidam nak jumpa. Dari atas sampai bawah semua berada di carta hati aku. Entry yang bersahaja mengenai kehidupan peribadi dicoret sebaiknya tanpa ada sebarang unsur show off mahupun ke-kerek-an melampau. Kerek sikit-sikit masih boleh terima lagi lah. Kehkehkehkeh. 

Entahlah mereka sudi atau tidak berjumpa aku. Ah, peduli apa kan. Pasang impian itu dikira berniat. Manalah tahu kalau satu hari berjodohan dengan mereka untuk ketemu. Berkenalan dan beramah mesra. Aku percaya mereka tu semua kepochi jugak. Macam aku. Kehkehkeh. Kalau jumpa mesti ada je story. Kau letak lah celah mana pun, boleh hidup punya. Senang dapat kawan!

Kalau nak terjah blog mereka, link ada di sidebar dengan title PEGUAM CUN!
Tak semestinya yang aku tak list bermakna aku tak nak jumpa. Dialukan sangat bila ada kelapangan!


p/s: Aku yang malu sebenarnya, sebab mereka cantik-cantik belaka woii!




Top