Minggu, 31 Oktober 2010

BARU NAK HUPDATE DENGAN BENDA BARU!

Salam semua.... 

yer.yer saya taw.... dah berkurun dah aku tinggalkan blog ni kan...
alaaa nak buat macam ne... dah memang aku busy. banyak gler assignment yang aku  kena submit by end of october... jadi nak tak nak tepaksa laa aku lupakan jap blog ni. bukan lupa sebenarnya... tapi letak tepi jap! hehehe... SORI LAA READERS!

disebabkan aku dah lama sangat aku tak update blog ni kan. mesti ramai yang tanya skrang pe cer ngan hidup aku kan??? (ada ke yang nak taw pasal hidup aku?) oh... ada2 .... ada 2 orang angkat tangan kata nak taw... thank you2.... hehehe.... For uolls punye informasi... aku skunk dalam syurga... hehehe!! tak pcaya?? aku kat umah laah. cuti untuk study week. tapi dok tibai balek umah kan... bese lah! lagipun lepas gian nak main mini laptop HP+ WiFi at home yang aku dapat dari promotion TM... meriah uolls...dengan kelajuan internet 100 kuasa kuda...heheheh!!! well senang cite... mana-mana i duduk pun i online okeh. kat dapur, nak cari resepi pun senang. just GOOGLE! kat bilik, nak cari lagu ke, nak donload muvee ke, nak cari gambar korang pun pantas. tak laa macam siput babi jer internet!


lupa plak nak habaq mai kat korang-korang semua.... actually aku bukan lah tergolong dalam anak orang kaya yang mampu beli 5-6 bijik laptop. sebenarnya, laptop yang baru aku guna ni... adalah daripada satu promotion TM pada student2 IPT 1st & 2nd year. nama promotion ni, STREAMYX COOL UNIPAC. sangat berbaloi uolls! sumpah! aku ada dengar yang promotion ni tak ramai student yang dapat taw, mungkin ada sedikit kekurangan kot kat bahagian promotion! ataupun, student2 ragu2 takut ada hidden costs. maklumlah... persepsi masyarakat kita.... "MANA ADA BENDA FREE,
 MASUK JAMBAN PUN BAYAR OI~" 





tapi, untuk promotion ni memang betul laptop tu free tapi as usual laa kita kena ikat contract untk langgan streamyx for 1 year with minimum cost RM 38/month! dan aku pilih promotion ni sebab, before this aku bayar stremyx RM 104 / 512kb tp skrang RM68/1G. so blh jimat kan!


well, unfortunately.... promotion ni dah habis..... so kepada sesiapa yang teringin nak dapat laptop free... rasanya ada satu lagi promotion TM. yang pasal promosi 1Malaysia tu... tapi tak sure laa pulak promotion tu camne.... kalau nak 1000 daya!!!!!






weeeweeet~ nak tayang sket laa miss HP Mini.
 WELCOME TO THE CLUB!







Senin, 04 Oktober 2010

Saya Janji Tak Curang Lagi (Pengakuan Berani)

Kehadapan Suami Skandalku, En. NUFFY.


Saya dengan suci hatinya memohon maaf kepada awak ,
saya taw selama ni saya curang.
tapi SUMPAH sayang!!!! 
saya tak perasan. saya tak penah main-main mata dengan orang lain. tapi orang tu yang OFFER saya! 


dan disebabkan saya pun "Gatal-Gatal"....... akhirnya saya telah  DITALAK 3  dibuang status oleh En. Nuffy! 




SETELAH BEBERAPA BULAN......Akhirnya......






Alhamdulillah~!!!! 
saya dapat balik status GLITERATI saya setelah ditalak  oleh En.Nuffy. Lama jugak sy Curang. tapi SUMPAH awak...saya tak perasan! saya buat sesuka hati saya. maaflah awak. saya tak sengaja. saya janji lepas ni saya setia pada awak ye! 
LUPAKAN YANG LAIN! hehehehehe..... 




Yang ikhlas menyayangi dan sentiasa setia pada awak
En.Nuffy!




-fateen innanie-
isterimu   skandalmu







Dah 10 bulan berlalu

Salam semua....
okeh. fine! kalah lagi untuk kesekian kalinya! BELUM ADA REZEKI~ hehehe beselah! nak sedapkan hati! 
KECEWA??? yerp of coz... but not too much! btw, CONGRATULATION to all the winner!!!!  memang anda layak untuk menang!!! kompem senyum sampai telinga kan bila dapat taw yang korang semua menang kontest! mesti excited giler tunggu posmen hari-hari..... pantang dengar bunyi motor ala-ala posmen.... ZOOOOOM.... berdesup lari.... tgk kalau-kalau ada bungkusan untuk si pemenang! biasalah! adat orang menang! 


once again, CONGRATULATION!!!!


okeh.... Alhamdulillah, sekarang kita dah masuk bulan Oktober. Bulan ke sepuluh dalam setiap tahun. That's mean, just 2 months left before we meet a new year! fuuuuh!!! sungguh pantas masa berlari.... dan aku masih tak sempat mengejarnya! mungkin disebabkan jisim yang agak padu pada badan! hahahaha!WATEVA~


dan bagi seorang pelajar seperti aku, Bulan Sepuluh ni seolah-olah lebih pantas berlalu dari bulan-bulan lain. Setuju tak???? Kenapa?? korang tanya kenapa aku keluarkan statement cam tu? 


THIS IS BECAUSE......


BULAN SEPULUH NI, ASSIGNMENT, PRESENTATION, PROJECT PAPER and segala macam bentuk kerja mesti disempurnakan! 


Mak ooooooiiii..... tak menang tangan aku dibuatnya. Umpama dapat tempahan sate panas! 
(gulp! SATE....dah lama aku tak makan sate~ NGIDAM oooooo!) 


bila aku tengok pada personal takwim aku..... fuhyoooooooo berderet-deret nombor yang berwarna merah menandakan aku dah dipinang   sangat busy hari tu. 


for this month, aku kena submit 2 assignment


1. Criminal Law - Strict Liability / Tanggungan Tegas
2. Land Law - Perkembangan Undang-Undang  bagi peruntukan Akta Orang-Orang Asli 1954 


additional for land law : kes sebanyak 217 muka surat iaitu Kes Mabo & Others v. Queensland ~ huh memang gigih laa aku nak membacanya!


takpe....takpe... itu kan asam garam seorang mahasiswa! cewah! 


hah~ sebagai bahan bukti, disini aku kepilkan upload desktop screen aku. tapo korang fokus laaa kat schedule kanan tu ye~ amacam FULLY BOOKED tak?


Top