Rabu, 30 Juni 2010

Aku Nak Pi Holiday...Yeaaa....!!!!

Assalamualaikum kawan-kawan semua.....maaflah hari ni kesibukkan melanda...aku nak bagi tahu yang esok aku akan bercuti ke Port Dickson selama 3 hari 2 malam...tempat bermalam aku ialah di Legend Deluxe Hotel...wahhh bestnya...dah lama tak pergi makan angin ni...last aku pegi makan angin pun kat Melaka bersama2 mak mertua dan kakak ipar aku....

Ni peta nak pergi sana...

Adess...bilik ni besar bangat...Along & Angah mesti suka bilik ni...boleh lompat2 kat katil King Size nil..

Ha ha ha ...tempat berendam aku nanti....ngeeee

Kalau bawak joran pun ok gak ni....

Aku akan pastikan swimming pool ni milik aku sorang....

So, aku tak pasti lagi dapat update blog 2-3 hari ni...bergantung pada performance berokband aku kat PD ni...

Lagi satu, kalau majlis barbecue tu berjaya Julai nanti, aku nak bawak korang sumer pergi trip plak pada hujung tahun ni...amacam??? Setuju??? Kalau tempat ni ok, insyaallah aku akan arrange...tapi, collection wajib tau...ha ha ha ...kalau aku kaya, dah lama aku support korang sumee...tapi, aku support khas untuk orang yang selalu mengikuti belog KAKIMOTONG ni....betul tak Maksu hakim??

Hero?? Aku tinggalkan jer kat umah...tutup sumer pintu dan tingkap....lagipun, Hero memang pernah aku tinggalkan kat rumah dalam 3 hari...dia OK sebab dia kuat...akan aku belikan Whiskas banyak2 tinggalkan kat umah tu bersama2 Pak Tam & Baby...Mak Tam aku tinggalkan kat luar jer....

Wife aku pun dah belikan videocam untuk aku...ha ha ha ....TQ Maria.....I love you very much...hadiah harijadi katanya....

Tentang Majlis Barbecue tu, confirm cepat sikit tau...Papa Meow dah tanya aku dah berapa orang yang datang...aku pun tak tau nak jawab apa dah...confirm cepat tau...


BTW, semalam Pak Tam dah balik...lega aku...pastu macam biasa, dia main gaduh2 lagi dengan HERO....
See you....
Sementara nak tunggu entri baru keluar, layanla klip ni dulu yer...ha ha ha

Sementara nak tunggu entri baru keluar, layanla klip ni dulu yer...ha ha ha

Sementara nak tunggu entri baru keluar, layanla klip ni dulu yer...ha ha ha






Masih Aku Ingat


tengah dok belek2 semua folder picture yang ada dalam laptop saya ni
tiba-tiba saya terpandang satu gambar

gambar yang mengingatkan saya tentang bagaimana utk hidup di Universiti

* harap2 jangan gelak ye tgk pic ni....







this spirit sy tulis on the 1st week sy kat sana.
masa tu tgh nanges2 homesick....
sampai kan sy terfikir nak quit dr study!
* dan waktu tu sy sedang dilanda satu masalah yang teruk!


sy masih ingat waktu tu malam. kawan2 lain semua kat dewan sbb tgh orientasi
tp sy mintak permission utk balik bilik rehat sbb sy tak sihat.
dan dalam bilik tu, sy meraung & menangis puas2.
sy tak taw macam mana nak sesuaikan diri kat u masa tu.
macam mana nak study kat u dan macam2 lagi sy pkir.

dan
ketika tu, tb2 sy rasa sy perlu cari semangat baru.
sy tulis kat kertas kata2 semangat dan sy tampal kat soft board sblh katil sy.
tak kesa la orang nak kata ape sbb time tu sy betul2 down

ini cara saya utk dapatkan semangat. saya pasti stp orang adalah berbeza-beza caranya. tak kesalah macam mana, asalkan jangan buat benda yang bukan2 dan melanggar syariat kalau ye pn nak dapatkan semangat!

Alhamdulillah
makin lama sy dah dapat sesuaikan diri.
kenangan ni sy tak akan lupa smpai bila2
dan

kata2 semangat tu ttp dalam kepala sy!

WAKE UP LAWYER!

* hukhuk2! terharu! =,(

Selasa, 29 Juni 2010

Kedekutnya Kau!

Teringin nak g book store ni!


semester baru dah nak bermula....
so, biasalah berkobar2 dengan semangat baru
dalam kepala dah mula list macam2
nak beli itu, nak beli ini.

tapi yang paling penting saya dah target nak beli beberapa buah buku dan akta2 yang diperlukan.
bukan ape, senang bila dah ada.
tak payah berebut2 nak beli.
lagi satu
kalau beli skrang, for sure laa ayah akan bayar kan
so tak payah laa guna pocket money yang cik peetee bg! hehehe!!!!
bijak tak? bijak tak?
maklumlah buku bukan murah!

cite pasal harga buku yang mahal ni...
pernah tak anda tengok ada sesetengah student yang berat je nak kuarkan duit bila nak beli buku? tapi beli benda lain boleh!
saya pernah tengok!

student ni, agak berduit laa jugak kalau dilihat dari gayanya.
ye laa... pakai branded2...
hp sampai dua
tapi
bila bab beli buku....
mak oiii berkira bukan main.

tak kesalah kalau tak nak beli
tapi janganlah condemn bila orang lain nak beli.
bila saya beli...
" Buku ni, bagus ke?"
" bukan kat library banyak ke?"
dan yang paling tak tahan

" FOTOSTATE SUDAH!!!!"


DAMN!

haiiihhh menyirap sy dengar.
bukan ape.... kalau satu dua takpela nak fotostate
mungkin buku tu dah takde kat pasaran atau mungkin harganya mahal sgt
(jika dibanding harga topup hp.....)

tp fotostate cari jugak member yang beli original.
bila tnya, apsal tak nak fotostate dr buku yang kat library atau mmber2 yang dh fotostate lain,
" kalau dr yg dh difotostate, tak terang la... so better amek ori."

bukan tu je, time orang dah nak exam, time tu laa baru menyebok nak cari buku.
pinjam sana sini buat fotostate.
geram je... ye laa orang nak guna buku tu... tak phm ke???

so
dengan selambe nye laa sy akan jawab cam ni

" DULU ORANG SURUH BELI TAK MAW, MEMBAZIR DUIT LA, BUKU BANYAK KAT LIBRARY LA, TAPI BILA DAH NAK EXAM.... PANDAI PULAK KAU CARI ORANG2 YANG MEMBAZIR DUIT NI!"

hamek ko!
time tu... sendiri maw ingat laaa ye!!!
hekhek!

tapi takpelah,
hari ni saya tolong awak. esok awak tolong sy.
tolong doakan sy berjaya pn dah cukup ye!

pada sy la....
harga ilmu yang ada dalam buku tu tak ternilai dengan harga sebuah buku tu.
ilmu tu boleh diguna sampai mati malah boleh buat kita masuk ke syurga.
jadi janganlah kedekut2 nak kuar duit beli buku.

kalau tak nak beli sekali pun...
TOLONGLAH JANGAN CONDEMN ORANG YANG MEMBELI BUKU TU!!!!

*plagiarism adalah satu kesalahan!

Sehari Yang Padat ( 29.06.10 )

Dua hari lepas wife aku banjer HERO Whiskas tin....tengoklah betapa lahapnya HERO makan...aku yang kat sebelah ni dia buat tak pandang jer...


Aku rasa satu hari kena pasang jugak roda atau kaki palsu untuk HERO...dia selalu makan berhenti-henti sebab tulang belakang dia lenguh...bila dia makan dalam seminit, dia akan baring sekejap pastu sambung makan balik...begitulah seterusnya sampai makanan tu habis..berat dia makin hari makin bertambah...risau plak aku...kalau nak buat kaki, kosnya amat mahal..memang di luar kemampuan kami sekeluarga...ni pun agak merunsingkan aku....aku takut HERO lama-kelamaan tak boleh jalan langsung...

Si Baby ni mencelah plak...tunggu masa jer nak beranak tu...

Si Pak Tam punya makanan aku asingkan kat luar rumah supaya dia tak ganggu HERO makan. Kata orang, kalau kucing menjilat kaki dan mukanya depan kita, maknanya dia mengucapkan terima kasih sebab memberinya makan dan ada tanda2 rezeki nak masuk..harap2 begitulah hendaknya...

Mak Tam plak berkongsi makan dengan Pak Tam kat Car Porch.

Tengoklah tulang belakang HERO tu...makin lama makin tonggek...sian kat dia...

Ni lah keadaan HERO lepas makan...ni lah namanya sehingga menjilat jari kaki...kenyangla tu lepas bedal Whiskas satu tin...licin plak tu...

Dah kenyang sampai tak perasan aku snap gambar dia...kualiti visual kurang memuaskan...maklumlah, pakai henpon jer...ada rezeki aku nak sambar CANON DSLR sebijik pakai duit Nuffnang...ha ha ha

Rilek la bro....
nak tido la tu...ni la namanya makan tido....

Sebelum tido, biasanya aku akan usap kepalanya sambil membisikkan kata-kata sayang...cewahhh.....

Tiba2, HERO terjaga dan pergi kat pintu....ada sesuatu yang tak kena dengan nalurinya...
Rupa2nya, ada seekor kucing Siam jantan datang ke rumah aku tumpang makan...kucing ni memang selalu bertandang kat rumah aku...aku rasa, dialah yang bertanggungjawab ke atas kandungan Baby...kelihatan Mak Tam tengah merehatkan diri akibat kekenyangan...aku tak tahu dari mana diorang ni datang....

Along & Angah pulak tengah demam....tapi, suhunya masih boleh dikawal lagi...wife aku amat prihatin dengan keadaan diorang ketika ini takut2 diorang terkena sawan tarik macam dulu...kalau seorang demam, yang sorang lagi pun mesti demam..ni lah cabaran kalau mempunyai anak kembar....

Semalam aku gi TESCO...sian aku tengok kucing jantan ni tercium2 lantai yang kotor untuk mencari makanan...badannya ada kesan2 luka akibat berkelahi dengan kucing lain....tapi, kucing macam ni kalau nak bela pun dah susah sebab dia dah jadi liar melainkan kalau dikasikan.....

Sampai jer di rumah, aku terkejut ada anak kucing baru lahir...4 ekor semuanya...baka Siam plak tu...wahhh...Baby dah beranak laa....hadiah harijadi aku ke ni???? ha ha ha

Alahai...hilang penat aku bila tengok baby kucing ni....

Ada kesan2 darah kat lantai...kesian Baby terpaksa beranak kat luar rumah...pagi tadi masa nak keluar bekerja aku tak jumpa mana dia...kalau jumpa, memang aku sumbatkan kat dalam rumah....

Comelnyer....hilang tension beb tengok diorang ni....Memang rezeki harijadi aku ni...

Cepat2 aku ambil pet pending bagi kat Baby...segala perencanaan Allah memang amat sempurna...kucing2 yang beranak tak perlukan doktor pun...tanpa diajar, ibu kucing mampu menguruskan diri dan anaknya selepas beranak...baby kucing tu plak walaupun belum pun membuka matanya tetapi telah diberikan olehNya deria bau yang kuat supaya dia boleh mengesan puting susu ibunya....ajaibkan???

Aku rasa anak2 baby tu baka dari kucing ni...tapi sayangnya kucing ni tak jinak....dah jadi liar dah...

HERO nampak macam sedih jer....terus lepak kat dapur....merajuk dengan Baby la tu, beranakkan anak kucing lain..musnah harapannya selama ni....

Si kembar aku Along & Angah nampaknya menunjukkan perkembangan positif....dah boleh berguling kat lantai tu maknanya dah baik demam la tu.....

Tapi takper Hero, Mak Tam ada...nanti papa tolong adjust kan yer.....
Pak Tam dari semalam tak balik2..tak tahu plak mana dia tidur malam semalam....sian kat dia...malam ni balik yer Pak Tam....

Ada entri terbaru dan best dari PAPA MEOW. JOM USHA SAMA2....KAT SINI LA NANTI KITA NAK BUAT BARBECUE

DSLR tak laku!




sekali lagi jutaan time kasih saya ucapkan kepada
CIK ELLA
kerana tak jemu2 mengeTAG diri sy utk contest!
(* bile contest ko plak?)
ayat aku skema!!! cam ucapan PM!

kali ni contestnye agak menarik
sbb ape???
sbb pic yang terpilih hanya apb guna camera HP shj!
jelas??? CAMERA HP je ok!
so pity sorry for those yang ada DSLR bagai!
(hukhuk....ayat jeles sbb tak dpt DSLR lg *_* )

nama contest ni pun cun taw!!!

LENSA BURUK, the CONTEST

* please sayang click the link above to be apart of this contest!



straight to the point!

the best picture i've ever snapped by my phone is~~~~~~~



Tajuk: Impian Lorong Belakang
Model Telefon Bimbit: Nokia N79
Slogan:
Saya suka Blog Lensa Buruk kerana hanya Lensanya sahaja yang buruk tapi gambarnya cantek!


* kenapa sy pilih tajuk tu???
pic ni sy amek dekat satu lorong di satu tempat yang terpaksa dirahsiakan.... lorong tu mmg agak popular dengan satu aktiviti yang tidak bermoral.... dan awan biru kat atas tu seolah2 satu jalan kepada dunia lain yang lebih indah bagi penghuni2 disitu!

* pic ni sy amek dalam kereta shj okeh!

dan sy akan tag 5 orang okeh!

1. yaya
2. sara
3. ayun
4. macy
5. cik yana



* psstttt: sorry DSLR owner... sy gurau yer!
*dpt RM 30 tu... nak simpan laa buat beli DSLR! =)

Datin Fateen



yeeehaaaa!!! saya kena tag lagi untuk satu quick contest!
seronok sgt sbb sy adalah nama 1st yang kna tag dgn MISS ORGANIZER
katanya sbb saya follower baru die....wah2!!! suke2!!!

nama contest tu
ialah

CONTETS MUSLIMAH ANGGUN

*feel free to join the contest by clicking that link!

Terasa anggun & feminin sungguh diriku!

sebab ditag utk contest ni....

thank you so much!


Mari review SYARAT yg terlibat :


  1. Anda sekarang mesti ada kat sekitar Malaysia sahaja..;)
  2. Anda mesti bertudung ~ compulsory
  3. Gayakan shawl anda seunik dan secantik yang mungkin
:: shawl sahaja tau! ::::Kpd sape2 yg xpenah pakai..cube okey!;) :::: Syria punye tudung juge diterima okeh!:::: Senang cter --> SELAIN tudung bawal..okey!(^_^)::::

4. Gambar bley full, half body or head-only by showing ur shawl that fit ur face okey..;)
5. Must be my follower..(^_^)
6. Must post satu entri khas tentang shawl yang anda gayakan
7. Tag sekurang-kurangnya 2 orang and let they noe bler korang tag ok..;)
8. Letak contest banner di sidebar blog anda dan link kan pd blog nie danleave url link kt comment
9. Makeup cantik2 or non-makeup okey!

10.
Jangan lupe tau tulis entry special about shawl yang anda gayakan tau!


for the SENORITA MISS ORGANIZER, this is my pitcha!!!!




kena cerita sket kan pasal shawl/tudung tu....

okeh!

this is the story!

tudung tu Brand HAWA (original) it is 1st collection of Diamond Glam,

dan beselah sy beli kat JALAN TAR

which is very synonym dengan fabrik2 yang cantik2.

tudung tu, saya beli dua hari sebelum

MALAM ANUGERAH PENDETA (MANDETA 10')

MANDETA merupakan Annual Dinner Kolej Kediaman Ungku Aziz,UM.

dan pada MANDETA 10, temanya ialah YOUNG & GLAMOUROUS.

so, ciri-ciri utk Y&G nite ada pada tudung tu, sbb kat awning dye BLING2 GTU!

SY SGT SUKE!!!!

dan apa yang lebih best lagi....

on that nite,

I'M THE OFFICIAL EMCEE....

heeee.... bangga kot. sebab bukan sekadar TNC & VIP UM je yang datang, tp

Dato' Seri Mohd Ali Bin Rustam sebagai VVIP nya...

wahhh agak2 sakit tak mata dorang tgk tudung saya yang bling2 tu???

ooopppsss

lupa nak bagitau

Location dinner tu adalah

Sunway Resort, Hotel&Spa

wahhh! can u imagine... the bling2 girl being an emcee in the 5 stars hotel??

peeehhhh! mmg menggeletar laaa sy!!!

msa tu tuhan je taw camne rasa hati ni...

ada lagi taw!

disebabkan tudung bling2 tu jugaklah...

ramai kawan2 sy panggil sy

DATIN FATEEN!!!!

OMG!

dapat tittle free kot! hehe! moga2 mulut kalian masin ye...

untung badan....

tp

kalau boleh sy nak dapat tittle atas usaha sendiri

bukan sebab suami...

tapi kalau dah diberi cam tu

amek je laaa!!!

OKEH!!!

so, that is my story about my tudung??

Cmon!!! Share yours by join this contest!

Sy tag 2 orang!

Ø CIK JALA ELAA

Ø CIK KOBES BUNGA AYUN

Last but not least!

who am i??
i am DATIN FATEEN!

hekhekhek!!!!

=)


* datin, harap datin menang ini contest!!!!



Top