Senin, 31 Mei 2010

saya doakan anda.....

takziah diucapkankan pada salah seorang blogger yang sy follow blognye.


bayi dalam kandungannya yang mencecah 9 bulan disahkan meninggal dunia.
saya mendapat berita ni daripada blog Ben Ashari.

pd bloger tersebut,
saya mendoakan supaya anda banyakkan bersabar.
pasti ada rezeki lagi selepas ini dan kuatkanlah semangat anda.

"hujan sekarang akan menjelmakan pelangi kelak"

insya-Allah!
saya mendoakan anda menjadi ibu yang kuat dan tabah!

AMIN.



Minggu, 30 Mei 2010

memori handphone



entri kali ni memerlukan sy menguji daya ingatan sy
ye laa dh sebulan dok kat umah kan
cam slow je memory sy ni
so
best jugak kenang2 memori lama ni.
heheh!
kali ni sy nak try ingat berapa banyak hp sy dh pakai selama sy hidup 21 thn ni.
sy ni bleh dikatakan menggilai hp jugak la
malahan
dalam family
sy paling update ngan hp2 ni.
even my dad sndiri pun kalau nak beli hp, dya akan mntak advice sy!
wahhh!!!

firstly.....
sy start pakai hanphone ni masa umo 14 (form 2)
masa tu, bese laa budak2 pakai hp kan. msti bangga semacam.
pg skolah pun bawak. walaupun kena sorok2
time tu sy igt lg, ringtone still monotones

dan

my starter hp is....

NOKIA 3310

hp ni mmg sesuai laa dengan 'org baru' sbb tahan lasak.
knangan hp ni yg sy tak dpt lupa: masa nk g tiusyen, sy letak ats riba hp ni. than tak perasan, time turun dr kereta, terjatuh. sy tak perasan lg. tb2 dgr bunyi cam "praaaaaaaaaak".
sy toleh dan OMG!!!! HANDPHONE KU DILANGGAR KERETA AYAH!
tidaaaakkkkk!!!!
time tu, msti pkir hp dh hncur lebur tnggal debu
but
UNBELIEVABLE
casing dye je pecah. body n skrin smua ok lagi.... peh mmg hebat laaa!!!


2nd hp sy ialah motorola.

time tu sy try nk guna flip phone. sbb cam stylo je!
tp sy pakai hp ni tak lama sgt sbb keterbatasan fungsinya.

motorola v-235


3rd phone sy pula ialah
ini

Nokia 2650

sebenarnya sy terpengaruh dgn seorang BFF sy yang teringin benar pakai hp ni
than sy beli laaa sbb dia syorkan
hp ni mmg stylo taw time tu laa kan
sbb design dye yg ader unsur2 tradisional.
kt bhg casing depan ada corak chekered dan bila fon bunyi bhg tpi akan berkelip2
yg kaler putih tu getah taw, dan sgt smooth!


tak lama pastu, dalam 4 bulan je tukar kepada
4th phone sy

LG C3300

sampai skrang boxnye msih ada
apa yg menawan ht sy ttg hp ni ialah warnanya yg maroon tu... sexxxxaaaayyy!!!
fungsinya pn ok! comel2 je. msa ni sy msh stick pd flip phone.
sbb pd sy cam nampak feminin gtu!
as usual, sy pakai hp ni tak lama mne.... 2-3 bulan je
than sy jual hp ni pd schoolmate sy!


sy tukar plak kpd hp yg slim. sbb waktu tu kecoh smua orang gler ngan hp2 slim melim ni.
my 5th hp ialah

Motorola L6

yg ni sy beli murah je aroun Rm 450 kot. tk igt sgt.
dan sy beli wrna pink. (pink is not my colour!)
mmg tak laa pas ni...
sy pilih pink sbb nak nmpak len dr yg len
hp ni best sbb senang nak sorok! (phm2 sudah.. tak yah mentionla kat mne sy sorok)
hahah
sy tp2 hari bwak hp ke sekolah mse form 5
tp takde sape taw sbb
HP SY SLIM!!!!
sy pakai hp ni agak lama jugak around a year

after that
my 6th hp is coming

Nokia N73 Music Edition

hp ni lg byk kisahnya
ni merupakan hp pertama yg saya beli menggunakan duit sy sndri taw.
dan duit tu merupakan duit yg sy kumpul hasil menang pidato LHDN.
around RM 1200 gtu la.
time ni sy beli sbb tgk gempar stu malaysia yg Nokia kuarkan hp jenis N series....
perhhh meleleh laa!
camera guna Carl Zeiss 3.2Mp dan music yg sgt masyuuuuukkkk!!!!
sy pakai pun agak lama hp ni. kira puas laaa......


lepas tu sy mula gila pd hp nokia N series jugak....
my 7th hp



hp ni dihadiahkan oleh mak sy sebb sy sy berjaya terpilih ke Fakulti Undang2 UM.
kononnya ni pendorong laa..
Alhamdulillah laaa....
sy suka fon ni sbb nampak eksklusif.
dan dyer nye casing ade byk kaler yg kte leh tukar2.
camera mmg masyuk laa
5MP Carl Zeiss dan memori 4gb! Wooot2!
sy pakai hp ni tak lama
aroun 7 months je sbb sy tergoda ngan stu lg hp......
bayangkan laa dlm mse sthun sy tukar 2x hp.
mak n ayah bising jugak, tp nak wat cam ne
"IT'S MY PASSIONATE"

my 8th hp

Sony Ericsson W705.

sekali lagi, warnanya menggoda sy.
ni 1st sony n slide fone sy
mmg berbaloi laa
fungsi yang mmg best, lagu yg super sronok
camera 3.2MP yg terang dan memori 8gb!
hp ny sy beli pakai duit sy sendiri jugak..... no sponsor k! hahaha

my 9th phone
|
|
|
|
|
|
|

Apple iPhone

hp ni hadiah dr someone....
nama dye ........tuuuutttt........

cecececeh!
takde laaa!
ni my dream phone for the recent time laa!
sgt gorgeous gtu!
lg2 klu girl yg pakai smbil jalan2 shopping2
perrrghhhh meleleh laaa tgk!
doakan la sy dpt pakai hp ni
msih mngumpul $$$
ada sapa2 nak donate???
hihihihi

pd sy, stp hp ada kenangan tersendiri. ada orang kata hp ni hanyalah alat utk komunikasi,
ye mmg benar tp pd sy hp adalah sbhagian hdup sy.
tnpa hp sy bleh mati kot... hahah~ tak laa
myb hidup terasa janggal sket kot!
WATEVA!

Dato' Siti



SITI NURHALIZA
bukanlah satu nama asing di Malaysia ni
dia umpama bintang yang paling menyerlah di antara berjuta

rasanya tak perlulah sy list kan kehebatan dan kejayaan beliau di dunia seni.
sbb semua sedia maklum! die mmg betul2 membanggakan MALAYSIA!

i'm really speechless
bila sy jumpa dia kat Konvensyen Wanita & 1 Malaysia di KLCC.
sgt awesome. sgt chantek. sgt supa-dupa gorgeous!
malahan kami sempat berbual2 laa!
she asked me, where i came from n 2-3 more questions.
sgt happy!

namun
satu benda yang saya nak revealed kat sini!

walaupun smua orang taw, beliau tu super star yang mmg superb
tp sewaktu acara tu, dy sangat humble
bayangkan artis no.1 malaysia,
masih lagi beratur untuk daftar sebelum acara bermula,
dan kemudian pihak penganjur bagi dia ruang untuk daftar awal.
dya tak bising2 atau marah2.

another thing, sbg artis, dikerumun peminat tu dh jd lumrah kan...
siti nurhaliza, msih setia melayan peminat2nya
tanpa mengira bangsa, agama malahan tanpa bias disebabkan keturunan dan golongan
dia layan semua peringkat
tua,muda, pelajar, datin, semua laaa

dari situ sy belajar sesuatu

" walaupun kita telah berada di puncak atas , jangan lah lupa pd yg dibawah kerana tanpa sokongan di bawah, yang atas akan tersungkur ke bumi"

honestly, before this
sy bukan peminat siti nurhaliza
tp
sekarang
sy MEMINATINYA kerana KEPERIBADIANNYA!

Sabtu, 29 Mei 2010

janin yg malang


tak terucap kata2 bila tgk video klip ni. memang menyedihkan dan menyayat hati.
tersentap dgn kerakusan manusia. hidup bertunjangkan nafsu semata2.

bila tengok video ni, rasa sakit sangat2.
menitis air mata

tolonglah,
jika anda telah terlanjur, janganlah tambah dosa lg.
berilah mereka peluang untuk menikmati hidup!

TAPI

yang paling penting
JANGAN HAMPIRI ZINA!


p/s : video ni ada unsur2 kengerian.

10 Perkara Yang Best / Tak Best Pasal Geng Blogger

10 Perkara Yang Best / Tak Best Pasal Geng Blogger

10 Perkara Best

1 ) Ramai orang akan baca entri yang korang baru ping. Aku dah survey, setiap 5 minit sekurang2nya 5 orang akan masuk blog korang walaupun entri yang korang ping tu isinya ntahahapehapentah.

2 ) Senang dapat follower.Pilih jer yang mana nak...Yang cantik? Yang hensem? Yang gagah? Yang bengong?

3 ) Banyak blog yang berinformasi mudah ditemui. Contoh macam http://kakimotong.blogspot.com ...ha ha ha ha

4 ) Banyak blog yang otai2 korang boleh tiru widget2nya.

5 ) Kalau rajin BW, muka korang akan ditayangkan di muka depan GB dengan bangganya sebagai blogger yang paling mesra, paling glemer, paling masyuk, paling menyampah nasib baik takde...

6 ) Nuff korang senang naik.

7 ) Kalau nak glemer cepat, letakla gambar korang yang bersaiz tapak kaki kat header template blog korang tu. gambar saiz ni bole nampak jerawat dan black head. Untung2 ada syarikat kosmetik macam AVON minat kat jerawat korang untuk iklan.

8 ) Korang bole chat sebanyak mana yang korang terdaya sampai bilamana korang akan menyampah kat diri sendiri pastu salahkan GB plak.

9 ) Kucing2 rumah & terbiar/ tikus/ hamster/ burung / labi-labi /siput babi korang senang femes walaupun dah mati...tak payah masuk forum minatang mintang mengong yang lain...kat GB pun bulehh...!! Kira,,,GB ni serba boleh laa...

10) GB takde limit keahlian...satu alam cakerawala ni boleh join.... so yang mana belum kawin tu senang carik jodoh.


10 Perkara Tak Best

1 ) GB kena hacked ke hari tu??? Bebulu aku siutt...

2 ) Ada ahli2 baru yang salah taip domain name blog atau tak masukkan link dia agaknya..mencii...tak bole masuk...buang karen jer...muka jer hensem / cun...

3 ) Ada blogger yang kena gastrik sebab tak makan... apa taknya, dok layan GB dari pagi sampai pagi esoknya...kentut pun dah takde bau dah...perut dah kosong...

4 ) Ada blogger yang eksiden kete sebab tak cukup tido layan GB ( ade ke? )..pastu salahkan Mid Vellu plak...

5 ) Laptop hanged pun salahkan GB sebab kata GB ni berat...Laptop korang tu yang problem, pegila anta repair kat kedai kasut...

6 ) Pelayan2 GB tegar biasanya mandi sehari sekali jer. Jangan nak tipu......

7 ) Ada blogger kat opis yang tak buat keje dok sibuk layan GB...bila boss datang barulah terhegeh2 tukar page keje...ada 5 page biasanya...
a. Window Explorer
b. Excel / Word / AutoCad
c. Geng Blogger
d. Blog diorang sendiri ...ha ha ha
e. Facebook

8 ) Ada blogger yang kena buang keje pasal dia posting kat GB bagitau yang dia boring keje kat opis ni, siap luahkan hati bagitau bos dia kedekut laa, gatal laa,miang laa, muka hodoh laa...pastu nak carik keje lain la konon...diorang tak tau yang boss diorang pun layan GB gak...kantooii maaannggg....!!!!

9 ) Ada blogger yang lupa masak nasi, laki dah balik umah pun tak sedar....harap2 takde yang bercerai berai yer...kucing pun dah kurus kerempeng...

10) Adik dah 10 kali cakap sambil berguling di lantai " Bu, nak susu Bu...!!!!"

Jumat, 28 Mei 2010

Perkara2 Yang Hero Boleh / Tak Boleh Buat...ha ha ha


15 perkara yang Hero boleh lakukan :

1 ) Makan
2 ) Minum
3 ) Buang Air
4 ) Tidur
5 ) Lompat ke atas katil, kerusi / meja /makan
6 ) Lompat turun dari katil, kerusi / meja makan
7 ) Lompat ke atas sinki
8 ) Mengawan ( tak payah di ajar )
9 ) Menyerang ( pernah serang kucing liar )
10) Bergurau ( kejar tali, lampu laser, penyapu, mop )
11) Naik tangga
12) Turun tangga
13) Berdiri dengan 2 kaki
14) Melompat macam kanggaroo
15) Boleh tangkap lalat / burung..and the burung is dead.

8 perkara yang Hero tidak boleh lakukan :

1 ) Tak boleh berlari ( melompat jer )
2 ) Tak boleh mencakar
3 ) Tak boleh bersihkan mukanya dengan kaki depan
4 ) Tak boleh makan daging ( gigi dah takde, tinggal taring jer )
5 ) Tak boleh makan piskis lembik ( cirit )
6 ) Tak boleh minum susu ( cirit )
7 ) Tak boleh berjalan jauh ( dari ruang tamu ke dapur. Biasanya 2 trip sebab dia penat )
8 ) Lompat turun dari sinki ( pasal tinggi sangat )

10 Sifat2 / perangai Hero :

1 ) Penyayang ( selalu jilat rambut aku )
2 ) Manja ( dengan wife aku )
3 ) Berani
4 ) Tak berputus asa. Kalau aku panggil dari jauh, dia akan datang jugak dengan susah payah.
5 ) Berani menyerang ( jika terasa diri dalam bahaya ).
6 ) Gigitannya amat berbisa ( wife aku pernah kena gigit, berjahit beb..tapi wife aku tak marah pun )
7 ) Walaupun penat, Hero akan ke tandas juga untuk buang air. Tapi kadang2 tu terbabas gak..Mungkin terlalu penat kot.
8 ) Kalau anak aku kacau2 Hero, Hero diam jer...tak gigit pun.
9 ) Hero jarang sakit ( sebab wife aku jaga dia betul2 )
10) Mata dia amat terang dalam suasana gelap.

Benda pelik yang Hero buat :

Oooops....buang air besar berdiri...ha ha ha

Blogger Cik Bunga Meninggal Dunia Di Mekah

Korang cam tak gambar dan template blog ni??

Aku dapat berita bahawa PEMILIK BLOG INI dan juga merupakan salah seorang peminat Hero telah meninggalkan kita buat selama2nya...nama net arwah ialah cik bunga....Aku sedih baca entri terakhir arwah yang menunjukkan beliau seolah2 tahu yang beliau akan pergi selama2nya....Arwah juga sempat attach video klip lagu Misha Omar - Semoga Abadi dan Faizal Tahir - Sampai Syurga...Arwah juga selalu meninggalkan komen2 dalam entri2 dan shoutbox aku....dan aku rasa BLOG NI adalah kepunyaan abang arwah...Marilah kita bersama2 sedekahkan Al~Fatihah untuk arwah. Ingatlah bahawa mati itu pasti....



yang terakhir kali~~

Posted by cik bUNgA at Monday, May 10, 2010
salam... hehe.... luv u abg ejad.... nmpk x entry kat bawah2 niii..... hikhik... tokey bunge.... aishhhhh name.... x romantik langsung.... akhirnya.... die nak jugak... melibat kan diri dlm blog2 nih.... berkat paksaan sy lah tu... hehee thanx syg... muahhhhhh... nanti byk2 post yer.... orite lah.... ape nak tulis yer... ermmm ini adalah yg terakhir sy tulis... hehe pas ni sy cuti.... 20 ari.... ngeeeeeeeee mase sy tade.... korg jgn noti yer... masuk blog sy.... jgn sepah2 kan yer... hikhik.... terlebih dahulu.... sy nak ucap terime kasih pade abg sy... abg airiel... yg selalu tolong saye... selalu nasihat kan sy... mcm2.... selalu je bagi semangat pade sy time sy down... time sy sakit.... terima kasih abg.... sy x kan lupe kan jase2 abg... dan sy mohon ampun kalau sy selalu wat salah pade abg... melawan ckp abg... opkos laa kan.... huhu...


( ini adalah pesanan untuk kita semua )

sblom sy cuti nih....
sy nak mohon ampun maaf.. pade semua teman2 blogger... yg selalu sudi melawat blog sy yg tah pape niii...
kalau ade salah silap sy.. mase sy menaip... terkasar bahase...
korg menyampah.... watever...
hope korg dpt maafkan sy... ampun kan sy...
~yg baik dan benar.. semuanya dari ALLAH... yg buruk.. adalah kelemahan diri sy~


Kamis, 27 Mei 2010

Kucing Yang Mirip Hero / Simply Looks Like Hero

Semalam masa aku gi minum kat warung dengan officemate aku, ada seekor kucing mirip seperti Hero...Tiba2 aku terus teringat kat Hero...dalam hati aku berkata, macam ni lah rupa Hero kalau ada tangan....Bentuk muka dah sama dah, tapi hensem Hero aku lagi....
Same as Hero

Sebijik macam Hero kan?? Tapi tompok dia lain skit...

I wonder if my Hero have a front legs...so sad..

Sebijik macam plastik sampah..( alaa, gurau yer pak tam..cayang kat pak tam...) / Looks like garbage plastic...ha ha ha

Rabu, 26 Mei 2010

Kucing Kudung ( Hero ) gaduh dengan kucing tak kudung...

Kucing Kudung ( Hero ) gaduh dengan kucing tak kudung...


Ha ha ha.....Round 2 Pak Tam kalah lagi....Nak tengok Round 1??? KLIK SINI
Pak Tam lose in 2nd Round fight......Want to see the 1st Round fight?? CLICK HERE

wanita benci bila lelaki......

1. MENINGGIKAN SUARA

Tahulah mereka dikurniakan suara yang ‘macho’ tapi kalau nak meninggikan suara sekadar menunjukkan ego, tak eloklah. Ini antara kelemahan lelaki kerana mereka mudah meninggikan suara walaupun pasangannya tidak bersalah.

2. MAIN KAYU TIGA

Bab main kayu tiga ni masalah paling besar. Walaupun dah ada kekasih, mereka sukar untuk setia. Apatah lagi kalau digoda, terus disambar tanpa mempedulikan perasaan kekasihnya.

3. SUKA ‘CUCI MATA’

Kebanyakan lelaki sukar mengawal mata (mata keranjang). Pantang jumpa perempuan cantik dan seksi mulalah mata tu macam nak terkeluar. Walaupun sedang bersama kekasih, si dia tidak akan peduli. Bagi mereka tidak salah kalau sekadar mencuci mata tetapi hati kekasih kenalah jaga juga cik abang!

4. MENGONGKONG

Itu tak boleh, ini tak boleh, sikit-sikit nak kontrol. Segala gerak-geri kekasih dikawal, sampaikan nak berpakaian pun harus ditentukan. Kalau nak keluar ke kedai pun kena repot dulu, kalau tidak mulalah tercetusnya pertengkaran kerana hal sekecil itu. Tetapi, mereka akan melenting pula sekiranya aktiviti-aktiviti mereka disoal siasat oleh kekasih mereka… Macammana tu?

5. EGO

Ini merupakan masalah paling ketara dan merimaskan kaum wanita. Keegoan dan lelaki memang tak dapat dipisahkan. Tetapi ada kalanya lelaki menjadikan keegoan sebagai alasan untuk mereka bertindak tanpa mempedulikan perasaan si gadis. Keegoan membuatkan lelaki mempunyai kuasa veto dalam kehidupan mereka termasuklah memimpin kaum wanita. Tidak salah mempamerkan ego tetapi biarlah kena pada tempatnya.

6. MENIPU

Masalah yang ketara apabila lelaki suka menipu ataupun memberikan alasan yang tak munasabah. Sanggup memungkiri janji dan memberikan alasan yang mereka mempunyai masalah yang tak dapat dielakkan padahal sebenarnya mereka enggan melaksanakan janji mereka sendiri. Ada juga yang sudah berpunya tetapi mengaku solo. Berterus-teranglah wahai kaum lelaki kerana kaum wanita lebih menghormati mereka yang memiliki sifat berterus-terang ini. Sifat menipu dan suka berdolak-dalih ini lama kelamaan akan membuatkan semua gadis akan menjauhi anda.

7. PERASAN

Aduhaiii… lelaki ini cepat perasan terutamanya jika mereka ini berkerjaya baik, berpenampilan menarik dan mempunyai wajah yang hensem. Boleh tu mengaku merekalah yang menjadi lelaki idaman para wanita. Tapi, mungkin pada pandangan seorang wanita mereka ini sederhana sahaja tapi mereka ini yang suka perasan lebih. Bukan semua wanita memandang pada paras rupa, kalau dah terlebih-lebih perasan tuu… Ada wanita yang lebih suka mengutuk dari memuji…

8. MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI

Susah juga kalau dapat yang mementingkan diri sendiri ni. Lelaki selalunya tidak mahu mengalah dan ingin menegakkan pendapat sendiri tanpa mempedulikan luahan pasangannya. Mereka juga suka mendahulukan kemahuan mereka dan jarang hendak mementingkan perasaan kekasih… Egolah katakan! Tidak semestinya pendapat kaum wanita ni tak boleh diguna pakai.

9. KURANG MEMBERIKAN PERHATIAN

Lelaki kadangkala suka bertindak sambil lewa dan kurang memberikan perhatian tidak kira dalam apa jua urusan. Tetapi kalau urusan yang berkaitan dengan dirinya sendiri, pantas pula melaksanakannya. Jika berkaitan teman wanita, alamatnya… mereka kurang mengambil perhatian. Mengapa ya? Kaum wanita sebenarnya bukan minta diberikan perhatian 24 jam tetapi cukuplah sekadar pasangannya mengambil tahu akan dirinya kerana sifat semulajadi seseorang wanita itu yang ingin bermanja dan dimanjakan.

10. CEMBURU BUTA

Orang kata cemburu tandanya sayang, tapi kalau cemburu tak tentu pasal dan memanjang saja cemburu, tentu rasa tak selesa juga. Agaknya lelaki yang kuat cemburu ni takut kekasihnya terlepas ke tangan kumbang lain kot. Harus diingat, bukan semua perempuan suka kekasihnya kuat cemburu. Tapi, ada juga sesetengahnya suka apabila teman lelakinya cemburu kerana seolah-olah teman lelakinya amat menghargai dirinya. Jangan cemburu buta sudahlah, malas jugak nak layan kadang-kadang!

11. MATA DUITAN

Jangan tak tahu ada juga lelaki mata duitan atau pun gelarannya ‘lelaki spedo’. Mereka tak kisah nak kikis duit kekasih dengan 1001 macam alasan yang adakalanya tidak logik diterima dek akal fikiran. Kalau kisah perempuan mata duitan kita sudah biasa dengar, tapi kalau lelaki pula yang mata duitan… apa cerita ni?? Takkan masa-masa macam ni keegoan lelaki hilang pulak?!!

12. KOMITED TERHADAP KERJAYA

Susah kalau dapat teman lelaki yang terlalu komited dengan kerjaya. Mereka ni selalu sangat memberi banyak alasan kerja apabila diajak keluar. Kalau keluar bersama, selalu pula bercerita tentang kerja dan merungut sering dibebani kerja yang menimbun. Bukanlah tidak boleh lelaki mementingkan kerjaya tetapi pandai-pandailah membahagikan masa bersama teman wanita. Paling tidak pun, seminggu sekali luangkan masa menemaninya dan lupakan segala hal berkaitan kerja. Bukannya kaum wanita ni tidak memahami kalau teman lelakinya pandai membahagikan masa…

13. PANAS BARAN

Aduiii… masalah yang boleh menimbulkan fobia terhadap seseorang gadis apabila mendapat kekasih yang panas baran. Pantang silap sikit, mahu dihambur segala kemarahannya. Ada juga kesilapan bermula dari diri sendiri tetapi tetap menyalahkan orang lain. Setakat kena tengking boleh lagi diterima walaupun sebal satu badan tapi, bagaimana kalau siap sepak terajang? Kalau nak sepak terajang carilah mereka yang sepadan dan janganlah berlawan dengan kaum yang lemah bang! Di mana sifat bertanggungjawab dan kepimpinan yang ada? Cuba-cubalah kawal kerana setiap dari kita ada barannya, cuma kena pandai-pandai mengawallah. Kalau dah tak terkawal sangat, tak payah bercintalah cik abang oiii!!!

14. KAKI MEROKOK

Ini satu lagi sifat kaum lelaki yang melemaskan wanita. Asyik berasap sana sini, naik lemas dengan bau dan asap rokoknya. Dalam sehari adakalanya habis sekotak rokok. Kalau habiskan duit dengan makan benda berfaedah tak apa juga, ini tidak… asyik menyedut asap yang tidak menyehatkan. Kalau asap tu membawa kesan pada diri sendiri saja tak apa juga, ini tidak… membawa kesan juga pada orang sebelah menyebelah. Kadang-kadang teman wanita menegur bukannya apa, dia sayangkan kita juga dan tak mahu kita jatuh sakit. Lagipun mereka juga tak nak teman lelaki mereka membazirkan duit dengan merokok.

15. PENGOTOR

Ada segelintir lelaki sukar nak menyedari diri mereka ni ada yang pengotor. Terutama bab meludah atau membuang kahak merata-rata. Yarkkk!!! Ada juga yang jarang basuh seluar, pakai baju yang sama berulang kali, tidak memakai deodarant dan macam-macam lagi sampaikan badan sudah berbau semacam pun dia tak sedar. Tidakkah mereka ini terasa segan apabila menyedari badan sudah berbau?? Entahlah… hanya kaum lelaki yang bersifat pengotor ini saja yang dapat menjawabnya.

16. GELOJOH

Kalau bab makan, lelaki ni agak gelojoh. Macam ‘food machine’. Mereka lemas melihat teman wanita mereka makan terlalu sopan tetapi mereka tidak sedar cara mereka makan yang gelojoh juga melemaskan kaum wanita. Sepatutnya, samada lelaki mahupun wanita patutlah makan dengan bersopan. Buat apa terkejar-kejar?

17. PENTINGKAN KAWAN-KAWAN

Sanggup membatalkan temujanji semata-mata hendak bermain bola sepak ataupun menonton WWF bersama kawan-kawan. Lelaki juga selalu mementingkan kawan-kawan dalam banyak hal. Sekali-sekala bolahlah, jangan pula selalu saja memberi alasan hinggakan masa bersama teman wanita tiada langsung semata-mata untuk menghabiskan masa bersama kawan-kawan. Apa guna bercinta kalau macam tu gayanya? Kalau ada masalah pula, kawan-kawan sebagai tempat mengadu dengan alasan tidak sesuai bercerita dengan si dia. Kalau dah memilih si dia sebagai kekasih, mungkin satu hari si dia juga akan menjadi isteri anda, jadi takkanlah anda selalu hendak merahsiakan sesuatu dari dia. Tak eloklah berbuat demikian, nanti si dia terasa seolah-olah dirinya tidak penting buat anda pula.

18. TIDAK TAHU MEGHARGAI

Sukar untuk bertemu lelaki yang tahu menghargai perasaan atau pun perbuatan kekasihnya. Ada pula yang berpura-pura tidak mengambil tahu walaupun menyedarinya. Mereka seboleh-bolehnya mahu si dia terang-terangan menunjukkan sikap meghargai mereka ini. Kalau setakat sikit-sikit atau sekadar kiasan tu, alamatnya mereka akan berpura-pura tidak menyedarinya. Apa salahnya sekali-sekala, tunjukkan sikap anda yang menghargainya di atas apa yang cuba dilakukannya terhadap anda seperti memberi hadiah kecil. Setidak-tidaknya ucapkanlah terima kasih setiap kali dia cuba berbuat sesuatu untuk anda.

19. PUTAR BELIT

Lelaki ni ramai yang pakar memutar-belitkan kenyataan walaupun ternyata sememangnya merekalah yang bersalah. Bagi mereka, putar belit ini tak mengapa asalkan si dia mempercayai alasan tersebut dan mereka akan terlepas dari kesalahan sendiri. Sekiranya anda benar-benar menyintai pasangan anda, perkara begini seharusnya tidak berlaku kerana apa akibatnya sekiranya si dia mengetahui juga tipu helah anda suatu hari nanti. Kalau anda tak pandai menyelamatkan keadaan, melepaslah anda! Jujurlah pada pasangan anda.

20. SUKA KONTROL MACHO

Peh! Nak dikatakan macho, ada juga yang tak. hancur je yang lebih kot! Terutama bab sikap, mahu lebih gentleman, berketrampilan dan hensem. Seboleh-bolehnya mereka mahu menampakkan yang diri mereka lelaki sejati dan ada elemen HERO. Tak perlulah nak merasakan diri anda macho kerana wanita sahaja yang layak membuat penilaian terhadap anda. Sekiranya anda rasa diri anda macho, tetapi pada mata wanita tersebut anda tidaklah semacho yang disangkakan, tak guna juga


( from majalah Remaja)

personal view: kalau wanita sering gunakan alasan "Saya tidak sempurna" , pd saya begitu juga lelaki.

sebab tu Allah ciptakan makhluk berpasang-pasangan.

Tujuannya, supaya kita dapat melengkapi antara satu sama lain.

yg penting saya percaya ini

" Wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik, begitu juga sebaliknya"


amek la intipati dari crte ini!

Selasa, 25 Mei 2010

Wajah Kesayangan Hamba ( Hero )

Beginilah rutin seharian Hero. Lepas makan biasanya dia akan duduk depan pintu. Biasanya saya akan duduk berdekatan dengan pintu supaya dapat memantau pergerakan dia takut2 dia terkeluar dari kawasan rumah. Di luar kawasan rumah ini agak berbahaya bagi Hero kerana banyak kereta lalu lalang dan banyak anjing liar.
Hero ternampak anjing yang berkeliaran di luar rumah.
Pastu dia baring sebab penat berdiri.

Ni lah kaki depan Hero yang kudung...

Kaki belakang macam ayam...tengok la peha dia..mantop beb...macam ayam kentaki...

Gambar Hero 5 tahun yang lepas.

Hero masa kat rumah mak mertua aku. Dia memang suka bunga. Mak mertua aku pernah jaga Hero selama sebulan kat rumah dia. Dia amat sayangkan Hero. Dia kata Hero nakal...

Hero hensem tak??

Masa ni Hero tengah bergurau senda dengan aku...

Geram tengok bulu ayam.

Aku Di Zaman Kegemilangan Rock

Pada 1May 2005 band aku telah bertarung dalam final Battle of the Band anjuran Harian Metro dan Malay Mail. Tapi kali ni aku tak main gitar. Aku main keyboard pla. Tapi gambar2 aku kat dalam ni tak berapa jelas sebab posisi aku di belakang sebelah drummer. lagu yang band aku main ialah Perjalanan ( Sweet Charity )
Bersinglet putih ialah Fadhil ( Tauke Double Neck Studio di Setapak ) merangkap lead gitar. Instrument yang digunakan ialah Fender Stratocaster bernilai RM10,000. Aku pakai keyboard KORG.
2nd lead ( Kiri Sekali ) adalah saudara A'en dan penyanyi ialah saudara Aan. Bassist ( Tengah ) ialh saudara Ijam. Drummer ialah Abang.
Fadhil sedang melakukan aksi2 gitar solo yang mantop.
Penyanyi siap banging kat bawah stage.
Fadhil menggigit gitarnya.
Tapi, kitorang kalah dalam pertandingan ni. Tetapi dalam banyak2 band yang bertanding, band aku yang paling ramai orang bersorak. Kira menang sorak je laa...dapat hamper jer...
Bergambar di Double Neck Studio Danau Kota, Setapak.

Senin, 24 Mei 2010

Kakimotong Dah Dibaca Di 9 Buah negara


Inilah statistik yang aku dapat dari Nuffnang....Blog ini dah dibaca di 9 buah negara...sebelum ni pun memang ada statistik yang datang dari oversea tapi kali ni amat mengejutkan..aku rasa semuanya sebab tertarik dengan entri Hero dan mungkin juga tersebar dalam Facebook......Tak tau la depa paham ke tak bahasa melayu ni..balik keje nanti aku nak peluk Hero kuat2, bagi dia makan kenyang2 biar gumuk....
Target 1000 Follower Sebelum Raya

Target 1000 Follower Sebelum Raya

Pegi keje gelap, balik keje pun gelap...hari2 panjat bangunan, hari2 buat pelan bangunan..bila nak kaya?? Aku mesti carik jalan tingkatkan traffik belog aku...biar jalan jem....biar Geng Blogger pun jem...sume member GB akan masuk ke blog aku...sumernyer Hero punya pasal....sesaper yang tengok video dia mesti teringat2...aku dapat tau ade yang tak tido malam beb...dasat dasat....nasib baik GB tengah update skang...so tak bole la aku nak membebel sorang2 kat GB...hmm...esok pagi2 buta aku akan bukak GB pakai PC opis yang da berkarat tu...monitor besar bangat nak mampus...sama berat dengan aku plak tu....pakai plak antivirus free...ha ha ha ....
Aku berazam akan dapatkan 1000 follower sebelum Raya nih...musti musti....aku penah terbaca ada entri dalam GB bertajuk Follower Ramai Tak Bermakna Blog Korang Bagus....!!! Haa...ini yang susah ni...nape ini pun jadi isu?? Bagi aku la kan,, walaupun sesuatu blog tu takde isi menarik, cuma gamba seorang lelaki pakai kot putih berpeluk tubuh jer ( jgn mara Ben ), ini menunjukkan yang blog itu aktif dan mesra pengguna...ape nak diheboh?? Belog yang ada gamba katil hodoh tapi kemas, dalam almari ada banyak baju baja, ada megi dan macam2 lagi kat dorm apartment dia...( sape yang rajin blogwalking tau la saper ni ) tapi follower ada 1000 lebih dekat 2000...ini menunjukkan yang belog dia memang baguih dok adaa... Kalau blog tu ada template menarik, tapi ada widget bergerak dari kiri ke kanan, pastu dari atas ke bawah...mana satu aku nak tengok ni?? Isi pun bukan best sangat..kalau best pun orang tak nak baca sebab widget tu kacau daun...kalau yang ada lagu, ada sekali tu aku terkezut beruk beb...!!! Terkejut Mak..!!! ....kat opis plak tuh...fuh, nasib baik bos aku gi miting...Aku penah bukak satu belog yang memang cun giler tapi mata aku jadi juling sebab ada widget keldai menari2 kat tang body belog tu...aku nak shuihh shuihh tak bole plak...follower belog masa tu baru 5 orang...wah lauweh...ape barang ni???

Korang tengok macam aku nih...sibuk aku tak sama macam sibuk korang...penat aku tak macam penat korang...tapi masih boleh berbelog dan skang follower aku da ramai...( takla ramai sangat ) sebab walaumacamana pun bizi aku, aku curik2 masa gak untuk blogwalking ke blog korang walaupun GB tak penah bagi ape2 award kat aku( he he he )....kalau tak caya, KLIK LA SINI....pastu aku sambung plak time malam...macam skang nih....pastu esok kol 6.30 pagi kuar rumah gi keje...
Sumernya aku lakukan dengan ikhlas...tak dapat follower, takper...aku da dapat bini....ha ha ha .....beshnyer...anak kembar lagi weh....nak tau rahsia ke?? Korang carik la kat dalam google ade melambak2...haaa...GB baru abis update...aku nak PING entri ni dulu...
Jangan Buat  Begini Pada Blogger Macam Kami

Jangan Buat Begini Pada Blogger Macam Kami

Masa aku otw balik dari kerja, aku terdengar kat dalam segmen Arena Rock tu ada kuar lagu kumpulan Ways iaitu lagu 'Warkah Untuk Kekasih'....ada lirik2 lagu tu sesuai ditujukan kepada empunya belog yang ada lebih dari 1000 follower, tak termasuk follower Fesbuk dengan Tweeter....Fuh, ada yang aku tengok sampai 1800 follower pun ade...dasat dasat...

'Aku bukannya sasterawan negara,
Aku hanya manusia biasa,
Menulis sekadar untuk meluah rasa jiwa,
Maaf jika ku tak sepeka dia,
Tak mampu menganyam awan dan mawar,
Menjadikannya selendang untukmu,
Oh Belogger....'

Siapalah kami....
Yang tak sampai 100 follower,
Siapalah kami,
Yang baru ada 2 Like Fesbuk,
Siapalah kami,
yang hanya ada 5 tweet,
Siapalah kami, yang ditinggalkan jauh ke belakang,
Mereka hanya berkata ramai beloger yang singgah tak ikhlas.
Mereka hanya berkata kami tak pandai berbelog,
Sebab2 kami tak ramai follower?
Sebab kami kerja nak bagi anak makan,
Sebab kami kerja nak bagi kucing makan,
Sebab kami takut bos kami marah, asik bebelog ajer...nanti kena goblog dengan bos,
Kami bukan mahasiswa mahasiswi buah kiwi,
Kami bukan penganggur terhormat,
Kami ada kerjaya,
Kami ada karisma,
Kenapa mereka hanya berkata kami adalah spam,
Kami juga ada hak,
Kami juga nak berbelog,
Kami juga nak traffik,
Tapi kami bukan polis traffik,
Yang 1000 follower tak nak jeling pun kat 2 follower,
Apa kan daya,
Aku hanya serangga ( lagu BPR )

Dedikasi buat belogger macam aku, kejap ada viewer, kejap takde viewer,
Kejap ade iklan, kejap iklan ilang...Kejap pancing ikan kuar pizza,
Kejap Rm3, Kejap RM3.25.,Kejap RM3.50...
Tapi........Nufnang tak gerak2 bukan halangan kami,
Kami takkan berputus asa,
Kaizen.....Kita akan lawan mereka,
Yeah...I'm a mad mannn.....ha ha ha ha

P/S - Aku sajer je taip benda2 ni..untuk sedapkan hati beloger yang tak ramai FOLLOWER dan Nuffnang yang tak gerak2...aku nak support belogger2 macam nih......hepi belogging

Top